Χαμάς: ”Έχουμε αιχμαλώτους, πιάσαμε τους εχθρούς” (vid)

 Χαμάς: ”Έχουμε αιχμαλώτους, πιάσαμε τους εχθρούς” (vid)

Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει τουλάχιστον τρεις εμφανώς έντρομους άνδρες με πολιτικά ρούχα να κρατούνται από μια ομάδα ενόπλων με θολά πρόσωπα, ισχυριζόμενοι ότι είναι «εχθροί» που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης που εξαπέλυσε η οργάνωση το πρωί εναντίον του Ισραήλ.

“Εικόνες (μελών) των Ταξιαρχιών αλ Κάσαμ (Σ.τ.Σ: η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς) που αιχμαλωτίζουν αρκετούς στρατιώτες του εχθρού κατά τη διάρκεια της μάχης (επιχείρησης) ‘Κατακλυσμός αλ-Άκσα’ “, αναφέρεται σε μια πρόταση σε μαύρο φόντο στην αρχή του βίντεο που δεν έχει ήχο.

Ζοζέπ Μπορέλ: Η ομηρεία αμάχων αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, καταδίκασε την ομηρεία αμάχων κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και ζήτησε την απελευθέρωσή τους μετά την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

“Η είδηση περί αμάχων που κρατούνται όμηροι στα σπίτια τους ή στη Γάζα προκαλεί φρίκη. Αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο. Οι αιχμάλωτοι πρέπει να απελευθερωθούν αμέσως”, έγραψε στην πλατφόρμα X .

Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει τουλάχιστον τρεις άνδρες με πολιτικά ρούχα να κρατούνται από ένοπλους άνδρες με θολά πρόσωπα, ισχυριζόμενοι ότι ήταν «εχθροί» που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης κατά του Ισραήλ.

Στο βάθος διακρίνονται πινακίδες στα εβραϊκά υποδηλώνοντας ότι το βίντεο γυρίστηκε στην ισραηλινή πλευρά στο πέρασμα Ερέζ ανάμεσα σε Λωρίδα της Γάζας και Ισραήλ.

Σχετικά Άρθρα