ΕΔΕ για ανάρτηση άνδρα των ΜΑΤ που μοιράζει ευχές για καρκίνο στα social media

 ΕΔΕ για ανάρτηση άνδρα των ΜΑΤ που μοιράζει ευχές για καρκίνο στα social media

Τη διαταγή για Ενορκη Διοικητική Εξέταση έχει προκαλέσει η ανάρτηση σε λογαριασμό αστυνομικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με γλώσσα μίσους σχετικά με την εκκένωση κατάληψης στο Ηράκλειο.

Η εκκένωση της κατάληψης στην πρώην κλινική «Ευαγγελισμός» πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της 30ής Σεπτεμβρίου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έφοδο στο κτίριο, προχωρώντας στη σύλληψη 10 ατόμων που βρίσκονταν εντός του χώρου, ενώ η πρώην κλινική, που αποτελεί ιδιοκτησία του Πανεπιστημίου Κρήτης, σφραγίστηκε και φυλάσσεται, έκτοτε από την αστυνομία.

Στην ανάρτησή με φωτογραφία του, χρησιμοποιείται υβριστική γλώσσα. Στη φωτογραφία ο αστυνομικός φαίνεται να ποζάρει μπροστά από μια σφραγισμένη πόρτα ενώ αριστερά και δεξιά της σκάλας διακρίνονται δύο αστυνομικές ασπίδες.

Ο αστυνομικός ισχυρίζεται πως η ανάρτηση δεν έγινε από τον ίδιο, και είναι προϊόν «χακαρίσματος» του προσωπικού του λογαριασμού.

Σε ανακοίνωσή της, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης φαίνεται να υιοθετεί πλήρως τον ισχυρισμό του αστυνομικού για κακόβουλη ανάμειξη τρίτων: «Οπως προέκυψε κατά δήλωση των αστυνομικών οι προσωπικοί τους λογαριασμοί έχουν παραβιαστεί από άγνωστο δράστη και ως εκ τούτου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Σχετικά Άρθρα