Άγιοι Ανάργυροι: Κενά στην ΕΔΕ για την δολοφονία της Κυριακής – Επεστράφη πίσω

 Άγιοι Ανάργυροι: Κενά στην ΕΔΕ για την δολοφονία της Κυριακής – Επεστράφη πίσω

Δικαιωμένη νιώθει η οικογένεια της Κυριακής Γρίβα μετά την διαπίστωση του Συνήγορου του Πολίτη περί παραλείψεων στην ΕΔΕ που έχει διαταχθεί για την στυγερή δολοφονία, έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων. Η ΕΔΕ επεστράφη στην Υποδιεύθυνση Διοικητικών Εξετάσεων και χρειάζεται προσθήκες καθώς υπάρχουν κενά, σύμφωνα με τον Συνήγορο.

Η δικηγόρος της οικογένειας της αδικοχαμένης κοπέλας, Έλενα Τζούλη, μίλησε νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, εξηγώντας πως η έρευνα δεν πρόκειται να παραμείνει στους αστυνομικούς, που βρίσκονταν το μοιραίο βράδυ στο Α.Τ.

«Αυτό που έγινε από το Συνήγορο του Πολίτη είναι σπάνιο και αποδεικνύει αυτό που ”φωνάζουμε” τόσο καιρό και καταγγέλλουμε εγγράφως στις αρμόδιες Αρχές. Ο Συνήγορος του Πολίτη όπως όλοι ξέρουμε είναι μία ανεξάρτητη Αρχή, της οποίας ο σκοπός και ο ρόλος είναι να διαφυλάσσει τη νομιμότητα και τα δικαιώματα του πολίτη σε περιπτώσεις παρανομιών», ανέφερε αρχικά η κ. Τζούλη και συνέχισε:

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όταν ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Διοικητικών Εξετάσεων της ΓΑΔΑ, ο κ. Μαυρομάτης διαβίβασε το πόρισμα της ΕΔΕ και το σύνολο του φακέλου στο Συνήγορο του Πολίτη ως ήταν υποχρεωμένος, ο Συνήγορος του Πολίτη διαπίστωσε σοβαρότατες ελλείψεις που έχρηζαν συμπληρωματικής ΕΔΕ και ενδεχομένως και επέκτασης των ερευνών και των αδικημάτων και σε περαιτέρω πρόσωπα κι όχι μόνο σε εκείνα που ελέγχονται και ήταν παρόντα το μοιραίο βράδυ. Επέστρεψε όλη τη δικογραφία πίσω για να συμπληρωθεί για άλλα παραπτώματα».

«Πλανώνται αν νομίζουν πως η έρευνα θα σταματήσει στους αστυνομικούς»

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει πως κάποιοι προσπαθούν να καλύψουν τους αστυνομικούς από το μοιραίο βράδυ κι αν οι ελλείψεις που διαπιστώνει ο Συνήγορος του Πολίτη σχετίζονται με την συγκάλυψη αυτή, η απάντηση της δικηγόρου ήταν «ξεκάθαρα ναι».

«Το έγγραφο σε εμάς κοινοποιήθηκε και ήταν υποχρεωμένη η ΓΑΔΑ να μας απαντήσει. Δεν γνωρίζω τι λείπει γιατί ακόμα δεν μας δίνουν αντίγραφο της ΕΔΕ. Θα διαταχθεί περαιτέρω πειθαρχική ανάκριση, δεν θα μείνει η έρευνα σε συγκεκριμένα πρόσωπα και ευθύνες. Το φωνάζουμε από την αρχή, αν νομίζουν ότι η έρευνα θα μείνει στους τρεις αστυνομικούς και τα υψηλότερα κλιμάκια θα προστατευθούν, πλανώνται», τόνισε η δικηγόρος, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε και για την μητέρα της Κυριακής:

«Η γυναίκα είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, βοηθήθηκε βέβαια πολύ από το ψυχιατρείο. Βλέπετε πως παρ’όλο τον πόνο της είναι ευγενής, δεν μιλάει άσχημα, είναι ένας πληγωμένος άνθρωπος». 

Τέλος, η Έλενα Τζούλη έκανε λόγο και για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στις διαδικασίες, υπογραμμίζοντας πως τα στοιχεία θα έπρεπε να βρίσκονται ήδη στα χέρια της 25ης ανακρίτριας. «Εκκρεμεί ακόμη και η πραγματογνωμοσύνη για το δράστη και η ιατροδικαστική έκθεση και τα βίντεο από το Α.Τ. τα οποία αναμένει ένα μήνα η ανακρίτρια. Βλέπω μία κωλυσιεργία, μία αδιανόητη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση. Είχαμε καταγγείλει ένα πετσοκομμένο βίντεο και παρ’όλα αυτά η διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών δεν τα χορηγεί στην 25η ανακρίτρια», κατέληξε η δικηγόρος.

Σχετικά Άρθρα