Γιαννάκος: Κάτι δείχνει να αλλάζει στη στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας

 Γιαννάκος: Κάτι δείχνει να αλλάζει στη στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας

Την άποψή του ότι αλλάζει στάση η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας, εξέφρασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), σε δηλώσεις του μετά την παύση της διοίκησης του Αγία Όλγα, λόγω της κατάστασης που επικρατούσε στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου.

Είναι η 3η φορά που ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επικροτεί ενέργειες του υπουργού Υγείας, μετά την παύση του διοικητή του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά κα την πρόσφατη εντολή να σταματήσουν όλοι οι διαγωνισμοί πρόσληψης βοηθητικού προσωπικού στα νοσοκομεία, ανεξαρτήτως του σταδίου που βρίσκονται. Αυτό που ζητά η ΠΟΕΔΗΝ, εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας είναι η άμεση αξιολόγηση όλων των διοικητών των νοσοκομείων. Μάλιστα, φέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα συμπεριφοράς έπαρσης διοικητή νοσοκομείου, ο κ. Γιαννάκος αναφέρει πως «την ώρα που ξηλώνονταν η διοίκηση του Αγία Όλγα, ένας άλλος διοικητής κοντινού νοσοκομείου προκλητικά έβγαλε την ξυριστική μηχανή και ξυρίζονταν, ενώπιον του σωματείου των εργαζομένων που έθετε ζητήματα». Αν και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ δεν κατονόμασε το νοσοκομείο που συνέβη το περιστατικό, σύμφωνα με πηγές του libre, πρόκειται για δημόσιο νοσοκομείο στο Μαρούσι, ένα από τα παλαιότερα της Αθήνας…

«Πολλά νοσοκομεία κρύβουν κάτω από το χαλί τα κτιριακά τους προβλήματα. Τα νοσοκομεία οφείλουν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές 1,2 δις ευρώ. Επειδή δεν υπάρχουν χρήματα στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων για επισκευές, δεν υπάρχει δυνατότητα να βάλουν ούτε ένα καρφί σε τοίχο! Οι άξιοι διοικητές προσπαθούν να αξιοποιήσουν άλλες πηγές χρηματοδότησης (κοινοτικά προγράμματα, δωρεές, εθνικούς πόρους κ.α.) και δεν σκορπάνε τα λιγοστά λεφτά των νοσοκομείων σε εργολάβους και απ’ ευθείας αναθέσεις  με υπερκοστοληγημένα  έργα…

Άλλοι διοικητές, εκμεταλλευόμενοι τις πολιτικές γνωριμίες τους, δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Σκορπάνε τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου και, όταν βγάζουμε καταγγελίες, αμέσως μας διαψεύδουν.

Μέχρι τις εκλογές, ήταν στην ίδια γραμμή και το υπουργείο Υγείας. Πολλές φορές, έχω δεχθεί μηνύσεις για διασπορά ψευδών ειδήσεων από το υπουργείο Υγείας και  από διοικητές νοσοκομείων σε αυταπόδεικτες καταγγελίες μας. Εκκρεμούν πολλές ακόμα (μηνύσεις). Κάτι δείχνει να αλλάζει.

Αποπέμφθηκε ο διοικητής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά.

Και σήμερα η διοίκηση του Νοσοκομείου Αγία Όλγα.

Πόσες φορές, δεν έχουμε καταγγείλει τη χάλια κατάσταση της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Αγία Όλγα;

Ψυχιατρική κλινική 22 κλινών που είναι πάντα γεμάτη με ψυχικά ασθενείς και μάλιστα φθάνει τους 40 με την ανάπτυξη ράντζων. Και νοσηλεύονται σε  χειρότερες συνθήκες από στάβλο. Θυμίζει την παλαιά Λέρο πριν την ψυχιατρική μεταρρύθμιση. Οι ασθενείς μόνο ήρεμοι δεν μπορούν να είναι σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Αλλά ποιος νοιάζονταν; Από το 1990 -33 χρόνια- καμία παρέμβαση…

Πολύ σωστά, ο υπουργός Υγείας απέπεμψε τη διοίκηση του Νοσοκομείου Αγία Όλγα. Μάλιστα σήμερα, έγινε επίσκεψη στην κλινική από τον υφυπουργό Υγείας αρμόδιο για θέματα Ψυχικής Υγείας, κ. Βαρτζόπουλο.

Αξιολόγηση τώρα όλων των διοικητών των Νοσοκομείων! Υπάρχουν πολλοί ανίκανοι που πρέπει να πάνε σπίτι τους. Δεν είναι κριτήριο οι κομματικές γνωριμίες για να παραμένουν στις θέσεις τους!

Όταν διαθέτεις λίγα χρήματα, τα αξιοποιείς, δεν τα σκορπάς.

Παραδίπλα, την ίδια ώρα διοικητής άλλου νοσοκομείου, σε συνάντηση με το Σωματείο (εργαζομένων) στο γραφείο του για προβλήματα του νοσοκομείου, έβγαλε την ξυριστική μηχανή και ξυριζόταν. Είναι σαν να ήθελε να περάσει το μήνυμα ότι δεν τους υπολογίζει. Δεν είναι σπίτι του το νοσοκομείο! Ποιος του δίνει το δικαίωμα να το βλέπει έτσι;», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

Σχετικά Άρθρα