Μητσοτάκης: Μηνύματα σε κομματικό μηχανισμό, Υπουργούς και… Κασσελάκη – Στήριξη σε Αγοραστό, Κικίλια

 Μητσοτάκης: Μηνύματα σε κομματικό μηχανισμό, Υπουργούς και… Κασσελάκη – Στήριξη σε Αγοραστό, Κικίλια

Τρία σαφή μηνύματα έστειλε ο πρωθυπουργός κατά την χθεσινή του συνέντευξη στον Alpha. Το πρώτο μήνυμα αφορούσε τον κομματικό μηχανισμό, το δεύτερο το υπουργικό συμβούλιο και το τρίτο τον Στ. Κασσελάκη.  Με τον χρόνο να κυλάει αντίστροφα για την κάλπη της Κυριακής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα συσπείρωσης εντός της ΝΔ, καλώντας τα γαλάζια στελέχη να συστρατευτούν για την επικράτηση της γαλάζιας παράταξης στις 13 Περιφέρειες της χώρας και στους 3 μεγάλους Δήμους.

«Επιλέξαμε πρόσωπα για τις Περιφέρειες που να μπορούν να συνεργάζονται με την κεντρική διοίκηση» δήλωσε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Το στρατηγείο της Πειραιώς δίνει ιδιαίτερο βάρος στην Περιφέρεια Θεσσαλίας όπου πρόσφατα υπέστει τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής με τις πρωτοφανείς πλημμύρες, επιδιώκοντας να μετριάσει τις ψήφους διαμαρτυρίας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την στήριξη του στον Κώστα Αγοραστό λέγοντας πως “ήταν και παραμένει ένας πολύ καλός περιφερειάρχης”.

  • Τόνισε μάλιστα πως χειρίστηκε ικανοποιητικά την κρίση που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία. Σχετικά με την εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη ανέφερε  πως “ είναι απολύτως λογικό η Δικαιοσύνη να αναζητά τις ευθύνες”. 

Το δεύτερο μήνυμα του πρωθυπουργού αφορούσε τους υπουργούς του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας αναφορικά με τις αρρυθμίες που παρουσιάζει το υπουργικό σχήμα μετά τις εθνικές εκλογές τόνισε πως “οι υπουργοί χρειάζονται χρόνο” και σημείωσε ότι “τα κυβερνητικά σχήματα κρίνονται με την απόδοση τους”.

Ταυτόχρονα, διέψευσε τα σενάρια περί αποπομπής του Βασίλη Κικίλια επισημαίνοντας πως ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα και πρόσθεσε ότι  σκοπός του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, είναι όχι να σβήνει φωτιές αλλά να συντονίζει και κυρίως αλλά να υλοποιήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο αναπροσαρμογής της πολιτικής προστασίες στις νέες απαιτήσεις των καιρών. Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη πως τοποθέτησε τα “κατάλληλα πρόσωπα, στις κατάλληλες θέσεις” χωρίς να προσδοκά πολιτικά ωφέλη. 

Το τρίτο μήνυμα του πρωθυπουργού αφορούσε την μείζονα κι ελλάσονα αντιπολίτευση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε με μια κίνηση να πετύχει  δύο χτυπήματα. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην ενδεχόμενη συνάντηση με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε ξανά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. «Είμαι πάντα στη διάθεση του να συναντηθούμε» ανέφερε ο πρωθυπουργός για τον Στ. Κασσελάκη και πρόσθεσε « ελπίζω να μη χρειαστεί να περιμένω όσο περιμένω ακόμα με τον κ. Ανδρουλάκη».

  • Ταυτόχρονα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέταξε το γάντι στον Στ. Κασσελάκη λέγοντας πως θα ήθελε να κάνει μια πολιτική αντιπαράθεση μαζί του και να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην Βουλή, αλλά ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι βουλευτής και δεν έχει πολιτική επιχειρηματολογία.

«Δεν μπορώ να κάνω πολιτική αντιπαράθεση με το κενό» ανέφερε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας πως ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μόνον μια βιτρίνα κι επιδιώκει την ανανέωση του κόμματος με φθαρμένα υλικά, όπως είναι ο Ν. Παππάς και ο Π. Πολλάκης. 

Σχετικά Άρθρα