Άγιος Παντελεήμονας: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον 74χρονο που σκότωσε τον 50χρονο μπροστά στο παιδί του

 Άγιος Παντελεήμονας: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον 74χρονο που σκότωσε τον 50χρονο μπροστά στο παιδί του

«Δεν φταίω εγώ. Φταίει αυτό που μου έριξαν στο ποτό. Το ήπια και έγινα χάλια και έτσι πήγα σπίτι τους. Εξαιτίας αυτού τον σκότωσα. Σαν κάτι να με ώθησε»

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία και παράνομη κατοχή πυρομαχικών άσκησε ο Εισαγγελέας στον 74χρονο άνδρα που πυροβόλησε και σκότωσε τον επί 10 χρόνια 50χρονο φίλο του μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης του, γιατί νόμιζε ότι «κάτι του έβαλαν στο ποτό».

Δεν φταίω εγώ

Εμμένει στον ισχυρισμό του ο 74χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 50χρονου άνδρα στον Άγιο Παντελεήμονα. Στους αστυνομικούς είπε ότι «φταίει αυτό που μου έριξαν στο ποτό».

Ειδικότερα, ο 74χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Δεν φταίω εγώ. Φταίει αυτό που μου έριξαν στο ποτό. Το ήπια και έγινα χάλια και έτσι πήγα σπίτι τους. Εξαιτίας αυτού τον σκότωσα. Σαν κάτι να με ώθησε».

Το χρονικό του εγκλήματος

Όλα έγιναν ξημερώματα Κυριακής. Το 50χρονο θύμα με καταγωγή από την Γεωργία γιόρταζε με τη γυναίκα του και οικογενειακούς τους φίλους τα γενέθλια της 12χρονης κόρης τους σε μαγαζί της περιοχής. Καλεσμένος ήταν και ο 74χρονος δολοφόνος.

Το ζευγάρι με την κόρη τους και δύο ανήλικες φίλες της γύρισαν σπίτι τους στην οδό Μύρων στον Άγιο Παντελεήμονα. Τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε. Ο 74χρονος άνδρας χτύπησε την πόρτα του διαμερίσματος του ζευγαριού και υπό την επήρεια αλκοόλ, άρχισε να λογομαχεί με τον 50χρονο φωνάζοντας ότι κάτι του έβαλαν στο ποτό.

Η μητέρα έγινε ανθρώπινη ασπίδα για να σώσει την κόρη της – Είχε εμπλακεί σε ληστείες ο δράστης
Ξαφνικά, πυροβόλησε τον 50χρονο στο κεφάλι τέσσερις φορές σκοτώνοντάς τον ακαριαία, αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Έχοντας χάσει κάθε έλεγχο και ευρισκόμενος σε κατάσταση μέθης έστρεψε το όπλο προς το ανήλικο κορίτσι.

Τότε, σύμφωνα με το Mega, η μάνα του κοριτσιού, μπήκε με αυτοθυσία μπροστά στο παιδί δημιουργώντας μία ανθρώπινη ασπίδα. Ο 74χρονος δεν πτοήθηκε και πυροβόλησε προς το μέρος τους, με αποτέλεσμα η μητέρα να δεχθεί τη σφαίρα στην ωμοπλάτη.

Η ανήλικη βγήκε στο μπαλκόνι φωνάζοντας για βοήθεια. Όταν έφτασε στο σημείο η Αστυνομία, συνέλαβε τον δράστη και κάλεσε ασθενοφόρο που μετέφερε την τραυματισμένη γυναίκα στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Τι κατέθεσε η γυναίκα στους Αστυνομικούς

Η μητέρα του παιδιού και σύζυγος του θύματος κατέθεσε στους αστυνομικούς από το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται:
«Είχαμε βγει σε ένα μαγαζί για φαγητό. Μαζί μας ήταν και ο 74χρονος, τον οποίο με τον σύζυγό μου γνωρίζουμε τουλάχιστον 10 χρόνια. Μετά επιστρέψαμε στην πολυκατοικία που μένουμε και ο καθένας πήγε στο διαμέρισμά του. Ο (…) ήταν μεθυσμένος», είπε αρχικά.

«Λίγα λεπτά αργότερα ακούσαμε που μας χτυπούσαν το κουδούνι. Ανοίξαμε και είδαμε τον (…) να κρατά όπλο και να φωνάζει «κάτι μου ρίξατε στο ποτό και έχω γίνει χάλια». Πριν προλάβουμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει, σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε τον σύζυγό μου στο κεφάλι. Τα παιδιά έτρεξαν να δουν τι συνέβη. Μπήκα μπροστά για να μην τους κάνει κακό και με πυροβόλησε».

Πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν γνωστός στις Αρχές, καθώς στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε ληστείες.

Σχετικά Άρθρα