Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία

 Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε σήμερα ότι οι ΗΠΑ δεν θα εγκαταλείψουν την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία, καλώντας τους Ρεπουμπλικάνους να σταματήσουν τα “παιχνίδια” με την απειλή της δημοσιονομικής παράλυσης του ομοσπονδιακού κράτους, την επομένη της έγκρισης από το Κογκρέσο μιας προσωρινής συμφωνίας.

Η Γερουσία ενέκρινε χθες βράδυ ένα έκτακτο μέτρο με το οποίο θα επιτραπεί να συνεχιστεί να χρηματοδοτείται προσωρινά το ομοσπονδιακό κράτος, μόλις τρεις ώρες προτού ενσκήψει το shutdown, η αναστολή λειτουργίας διαφόρων δημοσίων υπηρεσιών. Ωστόσο στο μέτρο που εγκρίθηκε δεν συμπεριλήφθη ένα νέο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία.

«Θέλω να πω στους συμμάχους μας, στον αμερικανικό λαό και στον λαό της Ουκρανίας, μπορείτε να βασιστείτε στην υποστήριξή μας. Δεν θα εγκαταλείψουμε την Ουκρανία», δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος σε τηλεοπτική του ομιλία.

Επέκρινε τους Ρεπουμπλικάνους που εμποδίζουν συνομιλίες για τις κρατικές δαπάνες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Φτάνει πια. (…) Κουράστηκα με την μικροπολιτική».

Παράλληλα τόνισε πως οι Δημοκρατικοί έχουν καταλήξει σε μια συμφωνία με τους Ρεπουμπλικάνους για τη συνέχιση στήριξης της Ουκρανίας.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Μπάιντεν ρωτήθηκε αν μπορεί να εμπιστευτεί τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι σε μελλοντικές συμφωνίες και απάντησε: «Μόλις καταλήξαμε σε μια συμφωνία για την Ουκρανία, οπότε θα μάθουμε».

Η φύση αυτής της συμφωνίας δεν διευκρινίστηκε. Ο Μπάιντεν επέκρινε επίσης τους Ρεπουμπλικάνους.

Σχετικά Άρθρα