Πρώτη αντιπαράθεση Κασσελάκη κυβέρνησης για ΑΔΑΕ και τις δηλώσεις του στη Βουλή

 Πρώτη αντιπαράθεση Κασσελάκη κυβέρνησης για ΑΔΑΕ και τις δηλώσεις του στη Βουλή

Ένα βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη από τη Βουλή μέσω του οποίου ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να βάλουν «φωτιά» στο σύστημα» προκάλεσε οξεία αντιπαράθεση μεταξύ του Παύλου Μαρινάκη και της Δώρας Αυγέρη. «Αμφιβητεί την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία;» αναρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Θράσος τα μαθήματα Δημοκρατίας» απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ λίγο αργότερα πήρε θέση και ο Στέφανος Κασσελάκης μέσω ανάρτησής του στην οποία τόνισε: «Η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία, διορίζοντας το δ.σ. της ΑΔΑΕ μαζί με τον Κ.Βελόπουλο χωρίς συνεννόηση»

«Τρόμαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει τα μέλη του να συμμετάσχουν στην παραγωγή της πολιτικής, και ρωτάει αν… αμφισβητώ τη Δημοκρατία», αναφέρει ο κ. Κασσελάκης και προσθέτει: «Η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία, διορίζοντας το δ.σ. της ΑΔΑΕ μαζί με τον Κ.Βελόπουλο χωρίς συνεννόηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

Το πρωί ο κ.Κασσελάκης είχε κάνει ένα βίντεο στο Tik Tok μέσα από το γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή στο οποίο ξενάγησε τους ακόλουθούς του στο γραφείο του στη Βουλή, και είπε πως ενεργοποιεί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του κόμματος, ώστε να «τρελάνουν» το πολιτικό σύστημα με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις.

«Εδώ στη Βουλή ψηφίζονται νόμοι. Αλλά αυτοί οι νόμοι παράγονται από κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι είναι σε κλειστά γραφεία και είναι κυρίως “χειροκροτητές”. Δεν πρέπει να λειτουργεί έτσι η πολιτική» αναφέρει και συνεχίζει λεγοντας ότι «σε αυτό το σύστημα εμείς βάζουμε φωτιά. Και χτίζουμε κάτι τελείως καινούργιο. Πώς θα γίνει αυτό; Ενεργοποιούμε τα τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όπως προβλέπει το καταστατικό μας. Τα μέλη θα παράγουν πολιτική με ψηφιακά μέσα. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι φτιάχνουμε κυβερνητικό πρόγραμμα όχι λίγο πριν τις εκλογές, αλλά από σήμερα. Θα τους τρελάνουμε με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις, διότι αυτό είναι τελείως νέο μοντέλο παραγωγή πολιτικής. Και χρειάζεται μόνο ένα: Εσένα. Γίνε μέλος στο isyriza.gr».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελακη

Μαρινάκης: Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία;

Νωρίτερα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος με μια αιχμηρή τοποθέτηση σχολίασε το βίντεο που ανέβασε στο Facebook και όσα είπε σε αυτό ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ειδικότερα, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «ο κ.Κασσελάκης να μην περιορίζεται σε βόλτες στον χώρο της Βουλής» και πρόσθεσε: «αλλά να μάθει βασικές αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Οι νόμοι ψηφίζονται από νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού Έθνους, που εξελέγησαν από την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία που είναι οι βουλευτικές εκλογές».

Και συνέχισε σε έντονο ύφος: «Να μην μιλάει λοιπόν απαξιωτικά. Τι θέλει να μας πει; Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία; Την αρχή της πλειοψηφίας; Ας μας απαντήσουν και τα υπόλοιπα κόμματα και οι βουλευτές του κόμματός του. Δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Περιμένουμε θέσεις και προτάσεις που δεν τις ακούσαμε ούτε χθες στην συνέντευξη του».

Αυγέρη: Θράσος τα μαθήματα Δημοκρατίας

«Θέλει περισσό θράσος να παραδίδεις μαθήματα Δημοκρατίας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγες ώρες μετά το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα σε βάρος των συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών», σημείωσε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δώρα Αυγέρη.

Η δήλωση έρχεται σε απάντηση των θέσεων που διατύπωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκηςισχυριζόμενος ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία και την αρχή της πλειοψηφίας.

Αιτία της «ενόχλησης» του Μαξίμου είναι πιθανώς το νέο βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη με το οποίο απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να συμμετέχουν στο νέο μοντέλο παραγωγής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εγγραφόμενοι στο isyriza.

Σχετικά Άρθρα