Ο νέος ρόλος Πολάκη…

 Ο νέος ρόλος Πολάκη…

Η θέση του υπερσυντονιστή των τομεαρχών ως προς την παρακολούθηση του κοινοβουλευτικού έργου που αναλαμβάνει ο Παύλος Πολάκης υπήρχε και στην περίοδο Τσίπρα την κατείχε ο Αλέκος Φλαμπουράρης- ο πιό έμπιστος διαχρονικά συνεργάτης του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να αναθέσει αυτόν τον ρόλο στον Παύλο Πολάκη είναι μία επιβράβευση στον Σφακιανό πολιτικό στον οποίο οφείλει (μαζί με τον δικηγόρο Μανώλη Καπνισάκη) το γεγονός ότι εντάχθηκε στον τομέα διαφάνειας και έτσι έφθασε πριν μερικούς μήνες στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα και από εκεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Είναι, όμως, και κίνηση με ουσία. Ο Πολάκης φημίζεται για την εργατικότητά του και αν μη τι άλλο θεωρείται ικανός να συντονίσει την σκληρή αντιπολιτευτική τακτική επί του κυβερνητικού έργου που φαίνεται πως προκρίνει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Χρειάζεται, ωστόσο, “χειρουργικές” κινήσεις, ώστε να μην υπάρξουν τριβές με τους τομεάρχες -ειδικά εκείνους που δεν υποστήριξαν τον νέο πρόεδρο στην εσωκομματική εκλογή-, αλλά και με τον πρόεδρο της Κ.Ο Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος δεν πρέπει να αισθανθεί “υπό επιτήρηση”. Ο Χανιώτης πολιτικός είναι βέβαιο πως τα γνωρίζει όλα αυτά και ίσως χρειαστεί να τιθασεύσει την ορμή του, κάποιοι δε λένε πως οι χαμηλοί, σχετικά, τόνοι του το τελευταίο διάστημα προδιαγράφουν ένα νέο πολιτικό και κοινοβουλευτικό πλαίσιο δράσης, με περισσότερη θεσμική δουλειά και λιγότερο …πληκτρολόγιο.

Εάν κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, οι αδιαμφισβήτητες δεξιότητές του θα αποβούν χρήσιμες ως προς την ένταση της αντιπολιτευτικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο καιρός θα δείξει…

Σχετικά Άρθρα