Τι έγραψαν τα διεθνή ΜΜΕ για τη νίκη Κασσελάκη

 Τι έγραψαν τα διεθνή ΜΜΕ για τη νίκη Κασσελάκη

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κατέγραψαν φυσικά την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την προεδρία.

To πρακτορείο Reuters μεταδίδει το εκλογικό αποτέλεσμα χωρίς να το χρωματίζει. Αναφέρεται στο προφίλ του νέου ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.και σημειώνει πως έστησε «μια επιδέξια εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποσχόμενος να τερματίσει την εξουσία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Guardian, που ασχολήθηκε εκτενώς με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης γράφει μεταξύ άλλων στο κομμάτι που υπογράφει η Έλενα Σμιθ πως «ο Στέφανος Κασσελάκης, αουτσάιντερ χωρίς προηγούμενη εμπειρία στην πολιτική σκηνή της χώρας, αναδείχθηκε νικητής στην κούρσα ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ».

Το πρακτορείο Βloomberg μεταξύ άλλων αναφέρει πως «τα μέλη του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξαν τον Στέφανο Κασσελάκη για να ηγηθεί του κόμματος μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα».

H ισπανική El Pais τέλος, βάζει πολιτικό πρόσημο στο ρεπορτάζ της αναφέροντας πως «τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να απομακρυνθούν από την παράδοση της ελληνικής αριστεράς» με την επιλογή να εκλέξουν τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η ιταλική εφημερίδα La Republicca, μεταδίδει το νέα με τον τίτλο: «Ελλάδα, ένας Αμερικανός τραπεζίτης για τη μετά Τσίπρα εποχή» και χαρακτηρίζεται συγκλονιστικό το αποτέλεσμα των εκλογών.

Στην αγγλόφωνη έκδοση της γαλλικής εφημερίδας Le Monde διαβάζουμε πως «το αουτσάιντερ εξελέγη νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα».

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα