“Κρατίδιό τους”, τα κατεχόμενα; Δεν είναι όλα επικοινωνία…

 “Κρατίδιό τους”, τα κατεχόμενα; Δεν είναι όλα επικοινωνία…

Μπορεί η σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τη νέα ηγεσία να έχει αποκτήσει κάποια διασκεδαστικά στιγμιότυπα λόγω της αδιαμφισβήτησης επικοινωνιακής υπεροπλίας του Στέφανου Κασσελάκη, τα οποία αναπαράγονται από τα κανάλια και καταναλώνονται από το μεγάλο ρεύμα των υποστηρικτών του, δεν πρέπει, όμως, να ξεχνούμε πως την Κυριακή εκλέγεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο εν δυνάμει μελλοντικός πρωθυπουργός.

Η επιμονή, λοιπόν, κάποιων (και των εσωκομματικών αντιπάλων του) για ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση δεν αποτελεί εμμονή ή αδυναμία αλλά ανάγκη. Αυτό διαπιστώνεται (και) από την σοβαρή αστοχία του να αποκαλέσει τα κατεχόμενα στην Κύπρο ως “κρατίδιό” (τους- δηλαδή των Τούρκων).

Τα εθνικά θέματα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης το επόμενο διάστημα που θα εξελίσσεται η προσέγγιση Μητσοτάκη- Ερντογάν θα είναι κρίσιμη. Και όταν ο πρωθυπουργός αφήνει υπονοούμενα περί “υποχωρήσεων”, ή μιλά (σφάλμα) περί “διαφορών στα εδαφικά”, οι συνθήκες είναι απαιτητικές. Η δικαιολογία “ψάχνω να βρω τις λέξεις στα ελληνικά” και “με την κατάλληλη εξάσκηση σε δύο μήνες θα είμαι έτοιμος” δεν είναι πειστική. Μπορεί να μην απαιτεί κανείς να έχει πλήρη γνώση της εξωτερικής μας πολιτικής ένας άνθρωπος που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ ουσιαστικά με αυτά τα θέματα και μόλις επέστρεψε στην Ελλάδα, το απαιτεί, όμως, από κάποιον που,όπως λέει, διετέλεσε στο επιτελείο Μπάϊντεν και ζώντας στις Ηνωμένες Πολιτείες θα έπρεπε να είχε εικόνα των εθνικών θέσεων και της σχετικής δράσης της ομογένειάς μας εκεί για την υπεράσπιση και προώθησή τους στην αμερικανική πολιτική σκηνή.

Θα περίμενε, δε, κανείς από έναν άρτιο επικοινωνιακά πολιτικό να διαθέτει και ικανό επιτελείο που να τον προετοιμάζει κατάλληλα. Απ΄ ότι φαίνεται κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και αυτό είναι ανησυχητικό. Επιβεβαιώνει, δε, εκείνους που λένε πως εάν καταλάμβανε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και εκπροσωπούσε την αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή θα συνέβαιναν πολλές τέτοιες αστοχίες με μεγάλο πολιτικό κόστος.

Σχετικά Άρθρα