Πέντε έλληνες νεκροί στη Λιβύη – Στην Ελευσίνα οι τραυματίες – Σοκάρουν οι εικόνες από τα φλεγόμενα οχήματα μετά το τροχαίο (vid)

 Πέντε έλληνες νεκροί στη Λιβύη – Στην Ελευσίνα οι τραυματίες – Σοκάρουν οι εικόνες από τα φλεγόμενα οχήματα μετά το τροχαίο (vid)

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι νεκροί κατά το τροχαίο στην ελληνική αποστολή στη Λιβύη είναι πέντε. Συγκεκριμένα, το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό και έπιασε φωτιά στην πόλη Ντέρνα. Την ίδια ώρα, παραμένει αδιευκρίνιστο αν, και πόσοι, τραυματίες υπάρχουν από την αποστολή, η οποία είχε φτάσει το πρωί της Κυριακής στη βορειοαφρικανική χώρα. Στη Λιβύη ήδη βρίσκεται C-130, με το οποίο θα επαναπατριστούν οι Έλληνες στρατιωτικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ που επικαλείται η ΕΡΤ, η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη. Το λεωφορείο που μετέφερε 19 μέλη της ελληνικής αποστολής, τα 16 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, συγκρούστηκε μετωπικά με το φορτηγό. Δύο υγειονομικοί κι ένα στέλεχος των Ειδικών δυνάμεων έχασαν τη ζωή τους.

Οι εικόνες από τα δύο φλεγόμενα οχήματα σοκάρουν. Άνθρωποι κρατούν τα κεφάλια τους και φάρμακα είναι σκορπισμένα παντού. Θερμά συλλυπητήρια στους «Έλληνες αδερφούς», εκφράζει ο υπουργός Υγείας της Λιβύης, ο οποίος κάνει λόγο για ένα «πραγματικά τρομακτικό δυστύχημα με απολογισμό 4 νεκρούς και 15 τραυματίες».

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε πολλά νοσοκομεία. Η αποστολή είχε προσγειωθεί στις 12:30 το μεσημέρι στη Βεγγάζη και κατευθυνόταν προς την πόλη Ντέρνα που επλήγη από τις σαρωτικές πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Σύμφωνα με το Mega, το C-130 προσγειώθηκε στην Ελευσίνα μεταφέροντας 13 τραυματίες, οι πέντε εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση. Παράλληλα, σε λίγη ώρα απογειώνεται από τη Βεγγάζη το C-27 με πέντε νεκρούς.

Στην ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΞ αναφέρει:

  • «Η ελληνική αποστολή που μετέβη προς παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, είχε σήμερα αυτοκινητιστικό ατύχημα κατά τη διάρκεια της οδικής μετάβασής της στην πόλη Ντέρνα. Σε συντονισμό με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βεγγάζη είναι σε ετοιμότητα για να παράσχει βοήθεια στην αποστολή και να συνδράμει στον επαναπατρισμό της».

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ με μεγάλη καθυστέρηση τα μεσάνυχτα της Κυριακής έκανε λόγο για 3 νεκρούς και δύο αγνοούμενους

Σχετικά Άρθρα