Η δεύτερη ανάγνωση των ανακοινώσεων Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Φυγή προς τα μπρος με δύο βασικούς πυλώνες

 Η δεύτερη ανάγνωση των ανακοινώσεων Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Φυγή προς τα μπρος με δύο βασικούς πυλώνες

Φυγή προς τα εμπρός απο το καυτό μέτωπο της οικονομίας αλλά και το μέτωπο της πρόσφατης κακοκαιρίας Daniel, επιδίωξε να κάνει ο πρωθυπουργός με την ομιλία του στην ΔΕΘ και την συνέντευξη τύπου. Χωρίς πανηγυρική διάθεση, λόγω των τελευταίων καταστροφικών πυρκαγιών και πλημμυρών, αλλά και με «μικρό καλάθι» δεδομένων των συνθηκών που δημιούργησαν οι τεράστιες καταστροφές στο Θεσσαλικό κάμπο, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να ανακτήσει το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών εστιάζοντας στην καθημερινότητα του πολίτη και υπογραμμίζοντας πως «μπορεί να χάνουμε κάποιες μάχες αλλά στο τέλος θα κερδίσουμε τον πόλεμο».  

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν καλά πως το κύμα της παρατεταμένης ακρίβειας σε συνδυασμό με την εικόνα ενός αναποτελεσματικού κράτους απέναντι στις φυσικές καταστροφές δημιουργούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό στην συνείδηση των πολιτών.

  • Για αυτό και η κυβέρνηση θέλει να ανοίξει ένα νέο κύκλο συζητήσεων στο δημόσιο διάλογο για την διαχείριση των φυσικών καταστροφών και για την ακρίβεια, που πλείττουν σοβαρά την εικόνα της.
  • Για αυτό και οι περισσότερες εξαγγελίες του πρωθυπουργού βασίστηκαν σε αυτούς τους δύο πυλώνες.

Πιο συγκεκριμένα, απο το Βελλίδειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε 26 μέτρα που αφορούν την τόνωση της οικονομίας και 11 μέτρα για τις φυσικές καταστροφές. 

Όσον αφορά το μέτωπο της οικονομίας, ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως η ακρίβεια αποτελεί το βασικότερο πρόβλημα των πολιτών και ανακοίνωσε το “ξεπάγωμα” των τριετιών για τους όλους τους εργαζόμενους ως ένα μέτρο ενίσχυσης των εισοδημάτων τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πολλές φορές πως αν δεν είχαν προηγηθεί οι καταστροφικές πλημμύρες, το επίκεντρο της παρουσίας του στη ΔΕΘ θα ήταν η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.  

  • Όσον αφορά στο μέτωπο των φυσικών καταστροφών που εκτός των άλλων προκάλεσε και ενδοκυβερνητικές παραφωνίες, ο πρωθυπουργός έκλεισε τα σενάρια ανασχηματισμού και ανακοίνωσε δομικές αλλαγές για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας.

Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε την συγκρότηση Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, την υποχρεωτική ασφάλιση για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις για φυσικές καταστροφές, τον διπλασιασμό του αποθεματικού απο το 2024 και την συστηματικότερη συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σχετικά Άρθρα