Ένοπλες Δυνάμεις: Τριήμερο πένθος για τον θάνατο των 5 ελλήνων στη Λιβύη

 Ένοπλες Δυνάμεις: Τριήμερο πένθος για τον θάνατο των 5 ελλήνων στη Λιβύη

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας κήρυξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για τους πέντε νεκρούς της ελληνικής αποστολής, η οποία μετέφερε στελέχη του υγειονομικού προσωπικού των μας στη Ντέρνα της Λιβύη που επλήγη από τις φονικές πλημμύρες. Χθες οι αναφορές έκαναν λόγο για τρεις νεκρούς και δύο αγνοούμενους, αλλά σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ τα θύματα είναι πέντε: τρία στελέχη των Ε.Δ. και δύο πολίτες διερμηνείς, που συμμετείχαν στην ανθρωπιστική αποστολή από πλευράς υπουργείου Εξωτερικών.

 Η τραγωδία συνέβη όταν το λεωφορείο που την μετέφερε έφυγε από τη Βεγγάζη και συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό. Τραυματίστηκαν επίσης 15 άτομα, εκ των οποίων τα επτά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, 14 μέλη της αποστολής επαναπατρίστηκαν το πρωί με C1-30. Οι σοροί των θυμάτων αναμένεται να φτάσουν εντός της ημέρας με C-27. 

Ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε σε δήλωσή του την «βαθύτατη οδύνη» για το γεγονός. H απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα, κατά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, μαζί με μέλη αποστολών από άλλα κράτη, προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό» τόνισε.

«Οι σκέψεις μας αυτή την ώρα είναι στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος, στις οποίες απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια, όπως και στους τραυματίες, στους οποίους απευθύνουμε ευχές για ταχεία ανάρρωση», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα