Ερντογάν: ”Πρώτα η εφαρμογή του νόμου, μετά η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ – Η Ευρώπη δεν είναι ο μόνος δρόμος για εμάς”

 Ερντογάν: ”Πρώτα η εφαρμογή του νόμου, μετά η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ – Η Ευρώπη δεν είναι ο μόνος δρόμος για εμάς”

Νέα παρέμβαση για το ζήτημα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ πραγματοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας ότι «πρώτα από όλα, η Σουηδία πρέπει να εκπληρώσει το καθήκον της. Δεν αρκεί η προετοιμασία του νόμου, είναι απαραίτητη η εφαρμογή του».

Ταυτόχρονα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σήμερα πως η Άγκυρα θα μπορούσε, αν είναι απαραίτητο, να πάρει δρόμο άλλον απ’ αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν ερωτήθηκε για την πρόσφατη υιοθέτηση της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει κινήσεις για να πάρει αποστάσεις από την Τουρκία.

Την ίδια στιγμή, όσον αφορά το θέμα της Σουηδίας, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας φέρεται να είπεστον Σουηδό ομόλογό του ότι η επικύρωση της εισόδου της χώρας στο ΝΑΤΟ συναντά προβλήματα λόγω της σουηδικής στάσης προς την Ουγγαρία. Κάτι που είναι προφανές ότι η σουηδική κυβέρνηση δεν έχει εξουσιοδότηση να αλλάξει.

Σχετικά Άρθρα