Αφνιδιαστική τροπή/ Άγκυρα: Παρακολουθούμε στενά τη δολοφονία των Τούρκων στην Αρτέμιδα

 Αφνιδιαστική τροπή/ Άγκυρα: Παρακολουθούμε στενά τη δολοφονία των Τούρκων στην Αρτέμιδα

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγιά, συναντήθηκε με δημοσιογράφους στην Άγκυρα και αναφερόμενος στη δολοφονία των 6 Τούρκων μελών συμμορίας στη Λούτσα, δήλωσε ότι «παρακολουθούμε στενά την κατάσταση με τους Τούρκους πολίτες που σκοτώθηκαν στην Ελλάδα», προσθέτοντας ότι «το περιστατικό είναι πολύ πρόσφατο, δεν έχουμε καμία πληροφορία».

Εξηγώντας τι έκανε τις πρώτες 90 ημέρες της θητείας του, δήλωσε ότι θα πατάξουν τα συνδικάτα του οργανωμένου εγκλήματος και τους εμπόρους ναρκωτικών.

  • «Στόχος μας είναι να καταστήσουμε τη χώρα μας μία από τις ασφαλέστερες στον κόσμο με επιχειρήσεις κατά των εθνικών, περιφερειακών και τοπικών οργανώσεων οργανωμένου εγκλήματος. Δεν θα ανεχθούμε ποτέ οργανώσεις οργανωμένου εγκλήματος ή δομές τύπου μαφίας. Τις τελευταίες 90 ημέρες συνελήφθησαν 1.767 ύποπτοι σε 92 επιχειρήσεις κατά οργανώσεων οργανωμένου εγκλήματος. Οι 430 από αυτούς συνελήφθησαν και για τους 203 εξ αυτών ελήφθησαν αποφάσεις δικαστικού ελέγχου».

Από την άλλη, ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Μουράτ Μπακάν, δήλωσε ότι οι μαφιόζικες ομάδες στην Τουρκία είναι ηθικοί αυτουργοί διεθνών μαφιόζικων ομάδων.

«Μιλάμε για ομάδες που χρησιμοποιούν μοτοσικλετιστές ως εκτελεστές. Ένας από αυτούς είναι ο Μπαρίς Μπογιούν, το όνομα του οποίου ακούγεται συχνά. Λέγεται ότι το πρόσωπο αυτό χρησιμοποιήθηκε ως εντολέας στις εκτελέσεις των σερβικών μαφιόζικων ομάδων. Τον Αύγουστο, ο αστυνομικός μας Χακάν Τελί έπεσε την ώρα του καθήκοντος. Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής σε μια συμμορία που ονομαζόταν Ανουτζούρ, για την οποία δεν είχαμε ακούσει ποτέ πριν. Ένα μέλος αυτής της συμμορίας, όπως αναφέρθηκε, σκοτώθηκε σε ένα χωριό της Ισπανίας. Εκτελέσεις συνέβησαν στην Ιταλία, τη Γεωργία, τη Γαλλία και πιο πρόσφατα στην Ελλάδα. Λέω ότι ο αγώνας κατά του εγκλήματος έχει αποτύχει και ότι η Τουρκία έχει γίνει κέντρο διακίνησης ναρκωτικών επί των ημερών του πρώην υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού».

Σχετικά Άρθρα