Φαρκαδόνα: Άρχισαν οι μηνύσεις από τους πλημμυροπαθείς – Καταγγέλουν ότι έσπασαν εσκεμμένα το φράγμα του Ενιπέα

 Φαρκαδόνα: Άρχισαν οι μηνύσεις από τους πλημμυροπαθείς – Καταγγέλουν ότι έσπασαν εσκεμμένα το φράγμα του Ενιπέα

Τριάντα κάτοικοι του κατεστραμμένου χωριού Φαρκαδόνα κατέθεσαν ομαδική μήνυση καταγγέλλοντας ότι το φράγμα του Ενιπέα έσπασε εσκεμμένα, με τη μήνυση να στρέφεται κατά όλων των αρμοδίων Αρχών, ανάμεσά τους και το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Ο δικηγόρος των εναγόντων μίλησε το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1 κατηγορώντας ευθέως την τοπική αυτοδιοίκηση ότι έσπασε το φράγμα του ποταμού προκειμένου να σωθεί η Καρδίτσα από τα ορμητικά νερά και με αποτέλεσμα τα νερά των πλημμυρών να πνίξουν τα γύρω χωριά.

Ο δικηγόρος Γιώργος Μπαρτζώκης άφησε αιχμές και κατά του Βασίλη Κικίλια δηλώνοντας σχετικά:

«Έλαβα την εξουσιοδότηση από κατοίκους της Φαρκαδόνας, από περίπου 30 κατοίκους που θα καταθέσουν και ως μάρτυρες, οι οποίοι κατηγορούν κάποιους που πήγαν και χτύπησαν το ανάχωμα του Ενιπέα σε δυο σημεία -υπάρχουν αντίστοιχες φωτογραφίες που θα παραδώσουμε στις δικαστικές Αρχές. Τώρα ερευνάται ποιος πήγε σε αυτές τις δύο περιοχές και ποιος έδωσε την εντολή. Το πιο πιθανό είναι ότι μιλάμε για μία επικοινωνία της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής -που ερευνάμε και εμείς σε ποιον βαθμό εμπλέκεται με τον κ. Κικίλια».

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του και σε ερώτηση εάν προστατεύτηκαν οι πόλεις και τα χωριά αφέθηκαν αβοήθητα ο κ. Μπαρτζώκης σημείωσε «αυτό εννοούμε. Και μάλιστα δεν έγινε μόνο σε αυτή την περιοχή, έγινε δυστυχώς και στο φράγμα της Γυρτώνης στη Λάρισα» για να τονίσει ότι υπάρχουν φωτογραφίες από τα σπασμένα σημεία και να επισημάνει ότι το ίδιο συνέβη και σε φράγμα της Λάρισας.

Σχετικά Άρθρα