Καταφύγιο ασθενών και κατοίκων το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας

 Καταφύγιο ασθενών και κατοίκων το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας

Στον Δήμο Φαρκαδόνας, μεταξύ Τρικάλων και Λάρισας, πολλά χωριά να έχουν μετατραπεί σε λίμνη, εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel.

Το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας βρίσκεται ψηλά στο βουνό και δεν επηρεάστηκε από τις πλημμύρες. Μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, φιλοξενούνταν πάνω από 40 πλημμυροπαθείς που το νερό σκέπασε τα σπίτια τους. Είναι το μόνο κτίριο που έχει ρεύμα στην πόλη από γεννήτρια. Έτσι, όλοι οι κάτοικοι πηγαίνουν εκεί για να φορτίσουν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας ήταν αποκλεισμένο, οδικώς, μέχρι το πρωί της Κυριακής και υπήρχε πρόσβαση μόνο από αέρος.

«Στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας, οι εργαζόμενοι κλείνουν έξι 24ωρα συνεχούς εργασίας, προσφέροντας  νοσηλεία και φιλοξενία σε πλημμυροπαθείς στο Κέντρο», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μ. Γιαννάκος και αναφέρεται στις περιπέτειες των κατοίκων:

«Έξι ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα φιλοξενούνται στο Κέντρο Υγείας, αφού μόνο εκεί υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα και μπορούν να λαμβάνουν οξυγόνο. Κάποιοι εξ αυτών έφεραν τον εξοπλισμό από το σπίτι τους. Δεν επαρκούσε του Κέντρου Υγείας.
Έναν πολίτη τον τσίμπησε φίδι. Πώς να διακομισθεί. Ευτυχώς, απεδείχθη ότι δεν ήταν δηλητηριώδες. Ένας άλλος κάτοικος έπαθε αλλεργικό σοκ από τσίμπημα σφήκας.  Ήταν αδύνατον να διακομισθεί. Αντιμετωπίσθηκε επιτυχώς από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας.
Ηρωισμός, αλληλεγγύη, αγανάκτηση, απελπισία. Όλα μαζί», λέει ο κ. Γιαννάκος στέλνοντας εικόνες από το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας, την Κυριακή το μεσημέρι.

Σχετικά Άρθρα