ΣΥΡΙΖΑ: Μποϊκοτάζ στη ΔΕΘ μετά το θεσμικό “πραξικόπημα” – Αντιπολιτευτική αντεπίθεση με κλίμα συσπείρωσης

 ΣΥΡΙΖΑ: Μποϊκοτάζ στη ΔΕΘ μετά το θεσμικό “πραξικόπημα” – Αντιπολιτευτική αντεπίθεση με κλίμα συσπείρωσης

Ένα βήμα πίσω έκαναν οι 5 υποψήφιοι για την προεδρία σε μια συντονισμένη προσπάθεια να αναστραφεί το κλίμα εσωστρέφειας από τον αλληλοσπαραγμό των αντίπαλων στρατοπέδων για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος. Φάμελος, Σβίγκου και Βασιλειάδης ηγούνται της προσπάθειας επανασυσπείρωσης έχοντας δίπλα τους στελέχη που στηρίζουν όλες τις υποψηφιότητες.

Το άτυπο μορατόριουμ προέκυψε έπειτα από ένα καυτό Σαββατοκύριακο εσωστρέφειας με τα επιτελεία των υποψηφίων να ανταλλάσσουν σφοδρά πυρά. Η εικόνα αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ να φανεί συμπαγής απέναντι στην κυβέρνηση που φέρει καταφανείς ευθύνες για την καταστροφή που συντελέστηκε στον κάμπο της Θεσσαλίας έπρεπε πάση θυσία να ανατραπεί.

Η ανησυχία για βαθύτερη εσωστρέφεια στην πιο κρίσιμη καμπή της εκλογικής διαδικασίας ήταν έκδηλη σε όλες τις πλευρές καθώς η παράταση της προεκλογικής περιόδου κατά μια εβδομάδα έδινε περισσότερο χώρο και χρόνο για ακόμη μεγαλύτερη σύγκρουση μεταξύ των εσωτερικών μηχανισμών, όπως παραδέχονται οι περισσότεροι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα βήμα πίσω από τους 5 υποψήφιους

Το βήμα πίσω που έκαναν οι 5 υποψήφιοι περιορίζοντας για δυο 24ωρα τις δημόσιες εμφανίσεις τους έδωσε τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στο επίσημο κόμμα να κάνει την επικοινωνιακή αντεπίθεσή του στην κυβέρνηση με βολές και πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σήμερα λοιπόν δυο κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ ένα με επικεφαλής τους Γιώργο Βασιλειάδη και Ράνια Σβίγκου και ένα δεύτερο με επικεφαλής τον Σωκράτη Φάμελλο θα ταξιδεύουν μέχρι τη δύση του ηλίου σε Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα, Τέμπη, και Φάρσαλα.

Στο πλευρό τους οι δυο γραμματείς θα έχουν τον Ευάγγελο Αποστολάκη, τον Χρήστο Γιαννούλη και τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και θα βρεθούν στις πληγείσες περιοχές του Βόλου, του Πηλίου και της Λάρισας. Τον Σωκράτη Φάμελλο θα συνοδεύσουν στις περιοχές των Φαρσάλων, του Παλαμά και της Φαρκαδόνας οι Βασίλης Κοκκαλης, Αθηνά Λινού και Πέτη Πέρκα.

Και τα δυο κλιμάκια μαζί με στελέχη της ΚΕ και των τοπικών οργανώσεων θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στη Λάρισα το απόγευμα.

Μποϊκοτάζ στη ΔΕΘ

Σε αυτό το μομέντουμ επικοινωνιακής αντεπίθεσης συνέβαλε η ανακοίνωση της παραίτησης Βαρβιτσιώτη με την Κουμουνδούρου να βάζει στο κάδρο τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως το μοναδικό και κύριο υπεύθυνο της εικόνας παράλυσης του κράτους και της αποδρομής της κυβέρνησης.

  • Ισχυρά αντανακλαστικά όμως έδειξε και ο Σωκράτης Φάμελλος μετά τη μεθόδευση της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΔΕΘ να ανατρέψουν τη σειρά εκπροσώπησης των κομμάτων.

Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να κρυφτεί από την κριτική της αντιπολίτευσης συνεπικουρήθηκε από τη διοίκηση της Έκθεσης παραχωρώντας στον πρωθυπουργό το τελευταίο Σαββατοκύριακο της δεκαήμερης έκθεσης. Το Σάββατο ωστόσο είχε ζητήσει ο κ. Φάμελλος με την αντιπρόταση της διοίκησης να μιλήσει σήμερα προτού ακουστούν οι εξαγγελίες Μητσοτάκη εκλήφθηκε ως άκρως προσβλητική από τον πρόεδρο της ΚΟ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επομένως δεν θα παραστεί στη ΔΕΘ και σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Φάμελλος εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μην επισκεφθεί καν τα περίπτερα αυτές την ημέρες μποϊκοτάροντας την διεθνή έκθεση και την επιχείρηση του Μεγάρου Μαξίμου να αποφύγει την κριτική της αντιπολίτευσης μπροστά στα μεγάλα αδιέξοδα τα οποία έχει βρεθεί και για τα οποία πλέον δεν έχει περιθώρια να τα χρεώσει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρά μόνο στην δική του τετραετία. 

Σχετικά Άρθρα