Blue Horizon/Ραγδαίες εξελίξεις: Η εισαγγελία ερευνά ευθύνες της πλοιοκτήτριας εταιρείας – “Ποιος έδωσε εντολή να εγκαταλειφθεί ο Αντώνης Καρυώτης;”

 Blue Horizon/Ραγδαίες εξελίξεις: Η εισαγγελία ερευνά ευθύνες της πλοιοκτήτριας εταιρείας – “Ποιος έδωσε εντολή να εγκαταλειφθεί ο Αντώνης Καρυώτης;”

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά αναζητά ευθύνες και της πλοιοκτήτριας εταιρίας Attica Group, καθώς διερευνάται το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία, όπως αναφέρει το ieidiseis.gr, για τον πνιγμό του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, μετά από την κτηνωδία να τον σπρώξουν στη θάλασσα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon. Κατά τις ίδιες πηγές, σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί ποιος έδωσε την εντολή στον καπετάνιο, να αποπλεύσει το πλοίο, ενώ ήταν ήδη γνωστό στον πλοίαρχο ότι, ο 36χρονος Αντώνης είχε πέσει στη θάλασσα.

Ο ίδιος ο καπετάνιος – σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας – έχει παραδεχτεί ότι, ακούστηκε η κραυγή «Άνθρωπος στη θάλασσα» και παρόλα αυτά ο ίδιος – παρά το ότι, είναι υποχρεωμένος από τους κανόνες του Ναυτικού Δικαίου – δεν έσβησε τις μηχανές και δεν έκανε καμία προσπάθεια διάσωσης!

Στο μεταξύ, διενεργείται έρευνα, για τις εγκληματικές ευθύνες των λιμενικών, καθώς κανένας δεν ήταν έξω από το πλοίο, όπως επιτάσσει ο κανονισμός.

Μάλιστα, για λόγους αμεροληψίας, την έρευνα δεν θα διενεργήσει το Ναυτοδικείο, όπως θα έπρεπε λόγω αρμοδιότητας, αλλά η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, με εποπτεία της ίδιας της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνης Μαραγκάκη.

Σύμφωνα με άλλες αποκλειστικές πληροφορίες, απαθείς παρέμειναν χτες το βράδυ μπροστά στις Εισαγγελείς Πειραιά ο πλοίαρχος και τα τρία μέλη του πληρώματος, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη.

Εκ των κατηγορουμένων, ο ένας που αντιμετωπίζει κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, καθώς φέρεται ότι, έσπρωξε τον Αντώνη, απάντησε απαθέστατα, σαν να μην έχει καταγραφεί στα βίντεο η απάνθρωπη και φρικώδης συμπεριφορά του:

Η στάση του συγκεκριμένου κατηγορούμενου, αξιολογείται από δικαστικές πηγές, ως η βάση της υπερασπιστικής γραμμής, που θα ακολουθήσουν οι κατηγορούμενοι. Ανώτερες δικαστικές πηγές δήλωσαν ότι, τα στοιχεία από δεκάδες βίντεο, που κατατέθηκαν από επιβάτες, είναι συντριπτικά για τους κατηγορούμενους.

  • Την ώρα που το κύμα οργής για το έγκλημα στον Πειραιά και τον μαρτυρικό θάνατο που βρήκε ο 36χρονος Αντώνης, η Attica Group ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει:

«Αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί εντελώς άδικα και με τρόπο αδιανόητο η ζωή ενός νέου ανθρώπου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Group εκφράζει την οδύνη του και απευθύνει τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συγγνώμη του στην οικογένεια και τους φίλους του εκλιπόντος. Παράλληλα, και ανεξαρτήτως της δικαστικής διερεύνησης, δεσμευόμαστε ότι θα σταθούμε δίπλα στην οικογένεια του εκλιπόντος με κάθε τρόπο και με όλες μας τις δυνάμεις. Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος και αυτό μας έχει στιγματίσει όλους βαθύτατα. Ξεκινά άμεσα με εγγύηση του Διοικητικού Συμβουλίου και των Μετόχων διευρυμένη και σε βάθος έρευνα και με τη συνδρομή ανεξάρτητων εξωτερικών συμβούλων ώστε να διασφαλίσουμε ότι ποτέ ξανά δε θα παραβιαστούν από κανέναν οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα του Ομίλου μας. Δεσμευόμαστε επίσης ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, θα αξιοποιηθούν για τις αναγκαίες τομές και αλλαγές, σε όποιο επίπεδο και με όποιον τρόπο χρειαστεί.Προς αυτή την κατεύθυνση, το Διοικητικό Συμβούλιο έκανε σήμερα δεκτή την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας”, καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας».

Σχετικά Άρθρα