Κακοκαιρία/Daniel: Δύο οι νεκροί στη Μαγνησία, αγωνία για τους αγνοούμενους – Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Καρδίτσα – Δρόμοι κλειστοί στη Θεσσαλία

 Κακοκαιρία/Daniel: Δύο οι νεκροί στη Μαγνησία, αγωνία για τους αγνοούμενους – Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Καρδίτσα – Δρόμοι κλειστοί στη Θεσσαλία

Δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την κακοκαιρία στη Μαγνησία ενώ τρεις εξακολουθούν να αγνοούνται. Τεράστιες είναι οι καταστροφές. Πρόκειται για έναν κτηνοτρόφο και μια ηλικιωμένη γυναίκα που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι αναζητούνται δύο ακόμη ηλικιωμένοι στην ίδια περιοχή.

Από το μεσημέρι της Τρίτης αγνοείται ένας άνδρας στο Βόλο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τις τοπικές αρχές, αγνοούνται δύο άτομα στην περιοχή της Πάλτσης χωρίς όμως να υπάρχει επιβεβαίωση από την αστυνομία και την πυροσβεστική.

Το πρώι στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους του νομού Καρδίτσας το οποίο αναφέρει:

  • «Με εντολή της αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στο νομό Καρδίτσας λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Νωρίς το βράδυ της Τρίτης, εστάλη νέο μήνυμα από την υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προς τους κατοίκους της Μαγνησίας, στο οποίο επισημαίνεται ότι παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλον τον νομό.

Οι έρευνες για τον 42χρονο αγνοούμενο στην Αγία Αικατερίνη Άνω Βόλου, ο οποίος παρασύρθηκε με το όχημά του από χείμαρρο. Όσον αφορά το ζευγάρι Αυστριακών, το οποίο οικείοι του αναζητούσαν στο σπίτι του στην Αργαλαστή, βρέθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης και είναι καλά στην υγεία του.

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στη Μαγνησία στο πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, με τα σημαντικότερα προβλήματα να εντοπίζονται στο Πήλιο, τον Βόλο και τη Σκιάθο όπου δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια ή έχουν σπάσει, χείμαρροι έχουν παρασύρει αυτοκίνητα και οι κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους, καθώς σε ισχύ είναι ακόμα απαγόρευση κυκλοφορίας. Λάρισα και Αγιά πλήττονται επίσης από την κακοκαιρία.

Στον Βόλο κατέρρευσε τμήμα του γηροκομείου στην παλιά πτέρυγα όπου δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, καθώς δεν υπήρχε κόσμος εντός του. Το γηροκομείο είναι κοντά σε σημείο με χείμαρρο και βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά των 94 τροφίμων του από τους πυροσβέστες.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, 10 ηλικιωμένοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Βόλου με το ΕΚΑΒ, 20 σε ιδιωτική κλινική με πυροσβεστικά οχήματα, ενώ οι υπόλοιποι 64 μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο του γηροκομείου.

Την ίδια ώρα εκκένωση διατάχθηκε από την τον διοικητήτης 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου στο Κέντρο Υγείας της Αργαλαστής, στο νότιο Πήλιο, με στόχο την προστασία των εργαζομένων σε αυτό. Δημιουργήθηκε δομή στο δημαρχείο του νότιου Πηλίου, στην οποία μεταφέρθηκαν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ στο χώρο του Κέντρου Υγείας παρέμειναν μόνο δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την άντληση των υδάτων και παροχή βοήθειας.

Λόγω εκδήλωσης ισχυρών βροχοπτώσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 690 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 670 κλήσεις, εκ των οποίων, στη Μαγνησία, 500 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 80 αντλήσεις υδάτων, και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 100 άτομα, στην παραλιακή ζώνη της Λάρισας 70 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 12 αντλήσεις υδάτων και στη Σκιάθο 100 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 30 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 7 άτομα.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 20 κλήσεις, εκ των οποίων, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν για 3 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων, στη Χαλκιδική πραγματοποιήθηκαν 8 κοπές δέντρων και στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε μία κοπή δέντρου.

  • Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ισχύουν οι κάτωθι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από τον Α/Κ Νίκαιας (χ.θ. 348+106) έως τη χ.θ. 323+439, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινόμενων.

– Τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα θα εκτρέπονται στον Α/Κ Νίκαιας και μέσω της περιφερειακής οδού Τρικάλων θα εισέρχονται στην Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων και ακολούθως στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65.

  • Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λάρισας – Φαρσάλων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας από τα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας (χ.θ.8+000) έως τα Φάρσαλα, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινόμενων.
  • Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Αχιλλείου – Καλαμακίου από τα όρια της Τοπικής Κοινότητας Αχιλλείου έως τα όρια της Τοπικής Κοινότητας Καλαμακίου, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινόμενων.
  • Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Φαρσάλων, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινόμενων.

Σχετικά Άρθρα