Σοκαριστικές μαρτυρίες για το πογκρόμ κατά των μεταναστών στον Εβρο

 Σοκαριστικές μαρτυρίες για το πογκρόμ κατά των μεταναστών στον Εβρο

Απίστευτοι βασανισμοί από την πλευρά των κατηγορούμενων «σερίφηδων» στους απαχθέντες μετανάστες προκύπτουν μέσα από τις καταθέσεις των τελευταίων. «Αν δεν ερχόταν η Αστυνομία, θα είχαμε πεθάνει. Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε», ανέφερε 26χρονος από τη Συρία, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

«Μέσα στο τρέιλερ ήμασταν 13 άτομα και όταν μπήκαμε εμείς ήταν μέσα ήδη πέντε άτομα από το Πακιστάν εντελώς γυμνά με τραύματα», κατέθεσε ένας άλλος 24χρονος επίσης Σύρος, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από άλλες μαρτυρίες. Μετά τις καταθέσεις των μεταναστών προστέθηκε εναντίον του 45χρονου συλληφθέντος η κατηγορία της οπλοχρησίας.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των 8 Σύρων, ένας από τους τρεις άνδρες τούς απείλησε με μια σιδερένια βέργα και τους ανάγκασε να μπουν στην καρότσα. Μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο Βασίλης Δεμίρης, δικηγόρος του 45χρονου κατηγορουμένου, δεν θέλησε να σχολιάσει την ουσία των μαρτυρικών καταθέσεων και δήλωσε πως ο πελάτης του σέβεται την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου μολονότι εμμένει στη θέση του πως δεν προκύπτουν επαρκείς λόγοι στο πρόσωπό του για την επιβολή προσωρινής κράτησης.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως με βάση τις καταθέσεις φαίνεται να καταρρίπτεται και ο ισχυρισμός πως δεν επρόκειτο για πογκρόμ εναντίον μεταναστών, καθώς η αστυνομία κλήθηκε αμέσως στο μέρος όπου εντοπίστηκαν οι μετανάστες. Πιο συγκεκριμένα, ένας από τους μετανάστες κατέθεσε πως «το τρέιλερ -όσο ήμασταν μέσα σε αυτό- κινήθηκε για μισή ώρα με τρία τέταρτα, προχωρούσε και σταματούσε.

Μέσα στη διαδρομή δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε και χτυπούσαμε το τρέιλερ για να ανοίξουν την πόρτα. Ο οδηγός σταμάτησε, άνοιξε την πόρτα, μας χτύπησε και μας είπε με νοήματα να σταματήσουμε να μιλάμε. Στη διαδρομή άνοιξε κάποιος την πόρτα και μας τράβηξε βίντεο, δεν θυμάμαι ποιος γιατί ήμασταν πολύ ζαλισμένοι».

Υπογραμμίζεται πως η προφυλάκιση των τριών αυτόκλητων «σερίφηδων» σε συνδυασμό με την απαλλαγή των 13 μεταναστών από τις κατηγορίες της απόπειρας εμπρησμού δεν καταρρίπτει μόνο το αφήγημα περί οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού, αλλά εκθέτει παράλληλα -εκτός από κυβερνητικά στελέχη- και τον πρόεδρο της Ελ. Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και τον βουλευτή του στην περιοχή, Πάρη Παπαδάκη («λαθρομετανάστες που παρακωλύουν το έργο των πιλότων. Αφήστε τους κεραυνούς έχουμε πόλεμο κύριοι»!) που υιοθέτησαν εξαρχής τις κατηγορίες περί εμπρησμού.

Μάλιστα οι συνήγοροι των 13 μεταναστών με κοινή δήλωσή τους βάζουν στο κάδρο τον κ. Παπαδάκη, κατηγορώντας τον για προσπάθεια παρέμβασης στη Δικαιοσύνη και διασπορά ψευδών ειδήσεων, προκαλώντας παράλληλα και σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τον βαθμό «εμπλοκής» του και στο συγκεκριμένο περιστατικό που οδήγησε τους τρεις σε προφυλάκιση.

Οπως έχει αποκαλύψει η «Εφ.Συν.», ο κ. Παπαδάκης είχε ομολογήσει σε ραδιοφωνική συνέντευξή του πως ήταν παρών τη στιγμή που οι τρεις άνδρες από την Αλεξανδρούπολη «συνελάμβαναν» τους 13 μετανάστες, ενώ υποστήριξε πως είδε και τους εμπρηστικούς μηχανισμούς που η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι δεν υπήρχαν.

Σχετικά Άρθρα