Παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μετά τις καταγγελίες Στίγκα περί “Greek Mafia”

 Παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μετά τις καταγγελίες Στίγκα περί “Greek Mafia”

Την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσαν σύμφωνα με πληροφορίες οι καταγγελίες του αρχηγού του κόμματος των «Σπαρτιατών» Βασίλη Στίγκα, ο οποίος από το βήμα της Βουλής έκανε λόγο για ««Greek mafia ή Δον Κορλεόνε» και ανέφερε πως βουλευτές του κόμματος του καθοδηγούνται από «εξωκοινοβουλευτικά κέντρα», αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί πως πίσω από αυτά βρίσκεται ο έγκλειστος στις φυλακές Ηλίας Κασιδιάρης.

Μετά από αυτές τις δημόσιες καταγγελίες του κ. Στίγκα η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διενεργεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτής της έρευνας ο κ. Στίγκας έχει κληθεί κατά τις ίδιες πληροφορίες να καταθέσει ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Γ. Αδειλίνη την ερχόμενη Τρίτη.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ένας βουλευτής αναμένεται να ακολουθήσει και δεύτερος

Στο μεταξύ, ολοταχώς προς διάλυση οδηγούνται οι «Σπαρτιάτες» με τους 11 βουλευτές να έχουν απομονώσει πλήρως τον Βασίλη Στίγκα.

Σήμερα ο βουλευτής Γιώργος Μανούσος με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα ανακοίνωσε την πρόθεση του να ανεξαρτητοποιηθεί. Στην ίδια κατεύθυνση προσανατολίζεται και ο Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος αναμένεται να πράξει το ίδιο.

Και οι δύο βουλευτές σε συνέντευξη τους είχαν προαναγγείλει την πρόθεσή τους να ανεξαρτητοποιηθούν υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν με τον πρόεδρο του κόμματο Βασίλη Στίγκα.

Ο βουλευτής Δυτικού τομέα Αθήνας Γιώργος Μανούσος σε ανάρτησή του στο facebook, αναφέρει: «Στην ζωή μου, πορεύθηκα πάντα με ήθος και τιμιότητα. Όσοι με ξέρετε, γνωρίζετε πολύ καλά ότι στην πολιτική δεν μπήκα για να γίνω πλούσιος, αλλά ούτε και για να χτίσω πολιτική καριέρα. Η επιθυμία μου ηταν να βάλω την δική σας φωνή μέσα στην Βουλή και όλοι μαζί από κοινού να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, την νέα γενιά.

Επομένως, δεν θα μπορούσα να συνυπάρξω ούτε ένα λεπτό, με έναν άνθρωπο που δηλώνει ότι Βουλευτές ενός κόμματος που ψήφισαν χιλιάδες Έλληνες πολίτες -και που είναι πεντακάθαροι- έχουν συνδιαλλαγές με την «Greek Mafia». Ο ίδιος μπορεί να πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους, εγώ δεν θα το κάνω ποτέ». Συνοδεύει μάλιστα την ανάρτηση τους από link υπο τον τίτλο «Παλικάρια – Ανεξαρτητοποιήθηκαν Μανούσος και Φλώρος. Του τρίβουν την επιχορήγηση στη μούρη» που παραπέμπει σε ηχητικό απόσπασμα συνέντευξή τους. Στην συνέντευξη ο Γιώργος Μανούσος αναφέρει μεταξύ άλλων πως «εμένα η ηθική μου δεν μου επιτρέπει να βρίσκομαι με τον κ. Στίγκα να με κατηγορεί για εγκληματική οργάνωση ή για greek mafia ή οτιδήποτε άλλο. Ένας δρόμος υπάρχει , αυτός του αποχαιρετισμού. Το αφήνω στην διακριτική του ευχέρεια να επιλέξει αν ο ίδιος θέλει να με διαγράψει αλλιώς ο επόμενος δρόμος είναι να ανεξαρτητοποιηθώ και να υπηρετήσω τους χιλιάδες Έλληνες που συνειδητά μας επέλεξαν και αυτοί να τους εκπροσωπούμε» ενώ ο Κωνσταντίνος Φλώρος σπεύδει να προσυπογράψει τα λεγόμενα του συνομιλητή του.

«Και ξανά, δεν αλλάζω ούτε κόμμα, ούτε τελεία, από όσα λέει ο συνάδελφος Γεώργιος Μανούσος» σημειώνει ο Κ. Φλώρος στην δική του ανάρτηση για να προσθέσει «Συντάσσομαι πλήρως με την κάτωθι ανακοίνωσή του.

“Στην ζωή μου, πορεύθηκα πάντα με ήθος και τιμιότητα. Όσοι με ξέρετε, γνωρίζετε πολύ καλά ότι στην πολιτική δεν μπήκα για να γίνω πλούσιος, αλλά ούτε και για να χτίσω πολιτική καριέρα. Η επιθυμια μου ηταν να βάλω την δική σας φωνή μέσα στην Βουλή και όλοι μαζί από κοινού να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, την νέα γενιά.

Επομένως, δεν θα μπορούσα να συνυπάρξω ούτε ένα λεπτό, με έναν άνθρωπο που δηλώνει ότι Βουλευτές ενός κόμματος που ψήφισαν χιλιάδες Έλληνες πολίτες -και που είναι πεντακάθαροι- έχουν συνδιαλλαγές με την «Greek Mafia». Ο ίδιος μπορεί να πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους, εγώ δεν θα το κάνω ποτέ.”

Και κάπου εδώ, θέλω να θυμίσω τα λόγια ενός από τα σπουδαιότερα στελέχη της ΕΟΚΑ, του Κυριάκου Μάτση, όταν οι Βρετανοί προσπάθησαν να τον εξαγοράσουν, και στην δική μας περίπτωση, εμείς απαντάμε σε αυτές τις αισχρές και χωρίς υπόσταση κατηγορίες:

“Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής”

Σας ευχαριστούμε»

Υπενθυμίζεται ότι για να παραμείνει η κοινοβουλευτική ομάδα χρειάζεται πέντε βουλευτές. Πλέον από τους συνολικά 11 βουλευτές, ο Βασίλης Στίγκας μένει με 7 ενώ αν προχωρήσει σε ανεξαρτητοποίηση και ο βουλευτής Φλώρος, τότε του απομένουν έξι βουλευτές.

Σχετικά Άρθρα