Ο ΠΙΣ συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών

 Ο ΠΙΣ συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών

Από σήμερα και για το προσεχές χρονικό διάστημα οι εργαστηριακοί γιατροί της χώρας, για μια ακόμη φορά, προχωρούν σε δράσεις διαμαρτυρίας εναντίον της «υφαρπαγής του εισοδήματος τους, που αποκαλείται Clαwbαck», όπως τονίζουν οι κλινικοεργαστηριακοί, εργαστηριακοί γιατροί και αυτοί των πολυϊατρείων.  

«Το μνημονιακό αυτό μέτρο, που θα έπρεπε να έχει καταργηθεί το 2018, υφίσταται διογκούμενο, καθώς η πολιτεία αυξάνει τις παροχές εντός του ιδίου προϋπολογισμού, ο πληθυσμός μεγαλώνει ηλικιακά και η επιστήμη προοδεύει», τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ, που συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών και επισημαίνει: «Στο τέλος του μήνα, η υπέρβαση για όλη τη χώρα αφαιρείται από τις αμοιβές των εργαστηρίων που εκτέλεσαν τις εξετάσεις, παρά την απαγόρευση άρνησης εκτέλεσης από μέρους τους.

Η πρακτική αυτή έχει οδηγήσει το σύνολο των εργαστηρίων στην υπερχρέωση και ακολουθεί η εν καιρώ χρεωκοπία. Αυτή η εξέλιξη θα είναι σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και πρέπει να αποφευχθεί».  

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, για τους παραπάνω λόγους ζητά από την πολιτεία να λάβει τα απαραίτητα και επιστημονικά αποδεκτά μέτρα εξορθολογισμού της εκτέλεσης εξετάσεων, την επαρκή χρηματοδότηση και την αξιοπρεπή αποζημίωση των εργαστηρίων.

Σχετικά Άρθρα