Ιωακειμίδης για Χαρδαλιά: Αλλάζουν επικεφαλής όχι όμως πολιτική – Φουντώνει η μάχη για την Περιφέρεια

 Ιωακειμίδης για Χαρδαλιά: Αλλάζουν επικεφαλής όχι όμως πολιτική – Φουντώνει η μάχη για την Περιφέρεια

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ενόψει των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, και ειδικότερα όσον αφορά στη μάχη για την Περιφέρεια Αττική. Μετά την εμφάνιση Χαρδαλιά στην ΕΡΤ ο Γιώργος Ιωακειμίδης σχολίασε τα όσα είπε επικεντρώνοντας στο θέμα των σκουπιδιών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ:

Η εμφάνιση του κ. Νίκου Χαρδαλιά στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ πιστοποίησε με τον εμφανέστερο τρόπο όσα εδώ και εβδομάδες υποστηρίζουμε. Ότι αλλάζουν επικεφαλής όχι όμως πολιτική. Ο μέχρι χθες υφυπουργός υποστήριξε ότι θα λύσει το ζήτημα των σκουπιδιών «μέσα στην πρώτη τριετία».
Δυο παρατηρήσεις:

  1. Ο κ. Β. Κόκκαλης, αντιπεριφερειάρχης υπεύθυνος και για τα απορρίμματα στην τραγική διοίκηση Πατούλη συνεχίζει στο «νέο» ψηφοδέλτιο Χαρδαλιά. Γιατί άραγε; Επειδή πέτυχε τόσο καλά, δηλαδή δεν έκανε τίποτε για τα απορρίμματα;
  2. Ο κ. Χαρδαλιάς απέφυγε να πει έστω και μια λέξη για τους λόγους που η προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας δεν έκανε τίποτε. Πώς να πιστέψουμε ότι με ίδια πολιτική αλλά και ίδια πρόσωπα θα τα καταφέρει;
    Ο «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης» και ο Γιώργος Ιωακειμίδης λέμε ξεκάθαρα:
    α) Η Αττική παράγει 1.800.000 τόνους απορριμμάτων τον χρόνο. Το 50% πρέπει επιτέλους να οργανωθούν γύρω από τον μπλε, κίτρινο, καφέ κάδο, σε σύστημα ανακύκλωσης, μείωσης όγκου, επανάχρησης κ.λπ. Η Περιφέρεια οφείλει να βοηθήσει τους δήμους να το οργανώσουν και τους πολίτες να το μάθουν. Είναι ευρωπαϊκή προδιαγραφή που δεν τηρούμε.

β) Μόλις εκλεγώ, πριν αναλάβω ακόμη, από τον Οκτώβριο, θα ζητήσω συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να συμφωνήσουμε οδικό χάρτη για να ολοκληρώσουμε το ταχύτερο (δηλαδή σε 5 χρόνια) τα εργοστάσια επεξεργασίας. Και να βρούμε ένα plan Β για τα τρία χρόνια που η σημερινή Φυλή δεν θα λειτουργεί.

Είναι λάθος και αρχίζει να γίνεται εμπαιγμός να ακούμε λόγια που δεν λένε τίποτα γιατί οι πράξεις τα διαψεύδουν. Έτσι, δεν πάμε ούτε μπροστά, ούτε τολμηρά. Και σίγουρα, δεν γινόμαστε Ευρώπη. Χρειαζόμαστε Περιφέρεια, όχι Υφυπουργείο Αττικής. Τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών του Λεκανοπεδίου μόνο η ανεξάρτητη, πραγματικά αυτοδιοικητική υποψηφιότητα του Γιώργου Ιωακειμίδη μπορεί να υπηρετήσει”.

Οι δηλώσεις Χαρδαλιά

Από την πλευρά του ο κ. ΧΑρδαλιάς μιλώντας στην ΕΡΤ επεσήμανε πώς το πρώτο ζήτημα που θέλει να λύσει είναι αυτό των σκουπιδιών. Όπως είπε: «Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο ταλανίζει το λεκανοπέδιο εδώ και πάρα πάρα πολλά χρόνια. Δεν θέλω να απολογηθώ για τις χρόνιες παθογένειες ενός συστήματος γραφειοκρατικού ή την όποια έλλειψη, θέλω να πιστεύω της βούλησης να γίνουν κάποια πράγματα.

Είμαι ένας άνθρωπος που στη ζωή μου για ότι δεσμεύτηκα, το υλοποιήσα. Αδιαπραγμάτευτα. Για όλα όσα θα δεσμευτώ που αφορούν στις γειτονιές του λεκανοπεδίου θα είμαι ξεκάθαρος μέσα από ένα συγκεκριμένο οδικό χάρτη που θα λέει τι θα κάνω, πότε θα το κάνω, πώς θα το χρηματοδοτήσεις. Και το βασικότερο είναι πότε θα ολοκληρωθεί.

Την πενταετία αυτή, το ζήτημα των σκουπιδιών μέσα στην πρώτη τριετία, θα έχει λυθεί οριστικά και απαρέγκλιτα».

Σχετικά Άρθρα