Νέα σχολική σεζόν: Τι θα ισχύει στα ολοήμερα

 Νέα σχολική σεζόν: Τι θα ισχύει στα ολοήμερα

Πλέον οι μαθητές θα μπορούν να αποχωρούν και στις 14:55, εκτός από τις 15:50 και τις 17:30 που ίσχυε μέχρι τώρα

Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνα Μιχαηλίδου, πλέον οι μαθητές θα μπορούν να αποχωρούν και στις 14:55, εκτός από τις 15:50 και τις 17:30 που ίσχυε μέχρι τώρα.

«Στόχος μας είναι η διαρκής ποιοτική αναβάθμιση των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων αλλά και η διευκόλυνση και η ευελιξία των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών. Γι’ αυτό και για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σε λίγες μέρες, προχωρούμε στην διεύρυνση της δυνατότητας πρόωρης αποχώρησης των μαθητών στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και από τις 14.55′. Ενισχύουμε με κάθε τρόπο την εμπιστοσύνη στο ολοήμερο σχολείο, στηρίζοντας τους εργαζόμενους γονείς και τις οικογένειές τους» δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου σχετικά με την απόφαση η οποία αφορά στο σύνολο των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων σε όλη τη χώρα.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία
Οι μαθητές επιστρέφουν στις τάξεις τους τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου.

Η διδασκαλία των μαθημάτων αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου του 2024.

Υπενθυμίζεται πως όταν η 11η Σεπτεμβρίου ή η 15η Ιουνίου είναι αργία, τα μαθήματα αρχίζουν την επόμενη εργάσιμη ημέρα ή λήγουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα αντίστοιχα.

Η πρώτη αργία του 2023 μετά τις διακοπές
Το 2023 δεν τα πάει καλά με τις… αργίες.

Ανάσες από τέλη Αυγούστου ψάχνουν οι εργαζόμενοι που σιγά – σιγά επιστρέφουν στις δουλειές τους και προσπαθούν να προσαρμοστούν στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και στην καθημερινότητα.

Αρκετοί είναι αυτοί που κοιτάζουν το ημερολόγιο για την πρώτη αργία μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, ώστε να προγραμματίσουν κάποια απόδραση. Όμως τα νέα δεν είναι… καλά, καθώς η 28η Οκτωβρίου, που είναι και επίσημα αργία πέφτει Σάββατο. Έτσι χάνουμε μία ημέρα ξεκούρασης.

Την επόμενη αργία την… κοιτάμε με τα κυάλια, μιας και πρόκειται για την ημέρα των Χριστουγέννων, 25 Δεκεμβρίου. Το ευτυχές είναι ότι πέφτει Δευτέρα. Και η 26η Δεκεμβρίου είναι επίσης αργία.

Οι αργίες του 2024
Δευτέρα 1 Ιανουαρίου Πρώτη του έτους
Δευτέρα 18 Μαρτίου Καθαρά Δευτέρα
Δευτέρα 25 Μαρτίου Εθνική Εορτή
Παρασκευή 3 Μαΐου Μεγάλη Παρασκευή
Δευτέρα 6 Μαΐου Δευτέρα του Πάσχα
Δευτέρα 24 Ιουνίου Αγίου Πνεύματος
Πέμπτη 15 Αυγούστου Κοίμηση της Θεοτόκου
Δευτέρα 28 Οκτωβρίου Εθνική Εορτή
Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου Χριστούγεννα
Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου Δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων

Σχετικά Άρθρα