Νέα Ιωνία: Πώς οι χούλιγκαν έστησαν ενέδρα στους 14χρονους μέσω Instagram

 Νέα Ιωνία: Πώς οι χούλιγκαν έστησαν ενέδρα στους 14χρονους μέσω Instagram

(ÊÏÍÔÁÑÉNÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ EUROKINISSI)

Μέσω Instagram προσέγγισαν τα θύματά τους οι χούλιγκαν που επιτέθηκαν με μπουνιές και κλωτσιές εναντίον 14χρονων φιλάθλων στην περιοχή της Νέας Ιωνίας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα θύματα είναι υποστηρικτές του Ολυμπιακού και εδώ και μία εβδομάδα περίπου συνομιλούσαν στο Instagram με άτομα από την περιοχή της Νέας Ιωνίας.

Τα άτομα αυτά τους παρουσιάστηκαν ως οπαδοί του Ολυμπιακού, ενώ στην πραγματικότητα -όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα- είναι οπαδοί της ΑΕΚ και τους πρότειναν να συναντηθούν στις 23 Αυγούστου στη Νέα Ιωνία. Οι 14χρονοι έχοντας πειστεί από τα λεγόμενά τους αποφάσισαν να πάνε στη συνάντηση και το απόγευμα της ίδιας ημέρας έφτασαν στον σταθμό του ΞΗΣΑΠ στη Νέα Ιωνία, όπου τους περίμεναν δύο άτομα και τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν.

Στη συνέχεια, όλοι μαζί μετέβησαν σε Λύκειο στη Νέα Ιωνία, κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ, όπου εμφανίστηκαν ακόμα εφτά άτομα.

Εκεί ρώτησαν τους ανήλικους τι ομάδα υποστηρίζουν και στη συνέχεια ξεκίνησαν να τους χτυπάνε με μπουνιές και κλωτσιές στο πρόσωπο και στο σώμα, γνωρίζοντας πως είναι οπαδοί του Ολυμπιακού.

Ταυτόχρονα η ομάδα των εννιά δραστών άρπαξαν από τους ανήλικους ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ρολόι.

Τα θύματα αποχώρησαν μόνα τους και επέστρεψαν στον σταθμό του ΗΣΑΠ όπου ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Αστυνομικοί εντόπισαν στην οδό Σουλίου τρία άτομα που έμοιαζαν με τα χαρακτηριστικά των δραστών. Τελικά, οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Πρόκειται για έναν 14χρονο, έναν 16χρονο και έναν 19χρονο, ενώ αναζητούνται οι έξι συνεργοί τους.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ληστεία κατά συναυτουργία και για το νόμο περί οπαδικής βίας, οδηγήθηκαν χθες στο Εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε την επαναπροσαγωγή τους στις 28 Αυγούστου.

Σχετικά Άρθρα