Πυρκαγιές: Πρωτοσέλιδο στα διεθνή μέσα ενημέρωσης

 Πυρκαγιές: Πρωτοσέλιδο στα διεθνή μέσα ενημέρωσης

«Εκατοντάδες πυροσβέστες στην Ελλάδα δίνουν μάχη με 65 πυρκαγιές που ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες»

Είδηση σε όλα τα μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία είναι οι πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα στη χώρα μας

Το αμερικανικό δίκτυο CNNi κάνει λόγο για εικόνες «πολέμου» και αναφέρεται τόσο στις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, όσο και στις ζωές που χάθηκαν στο δάσος της Δαδιάς.

«Εκατοντάδες πυροσβέστες στην Ελλάδα δίνουν μάχη με 65 πυρκαγιές που ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες», σημειώνει.

To γαλλικό επιδησεογραφικό πρακτορείο AFP σε θέμα αναφέροντας πως «εκκενώθηκε περιοχή στην Αθήνα, με τον απολογισμό των νεκρών λόγω της πυρκαγιάς να φτάνει τους 20 ανθρώπους».

«Χιλιάδες άνθρωποι σε περιοχή που βρίσκεται λίγο έξω από την Αθήνα χρειάστηκε να εκκενώσουν, ενώ οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες».

Το πρακτορείο Reuters αναφέρθηκε επίσης στις 18 σορούς ανθρώπων που εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι κοντά στο δάσος της Δαδιάς, στον Έβρο.

To Bloomberg σε θέμα με τίτλο «Οι πυρκαγιές καίνε στην Αθήνα για δεύτερη ημέρα, απειλώντας δασικές εκτάσεις» περιγράφει τα πύρινα μέτωπα που καίνε δάση, απειλούν σπίτια και οδηγούν σε εκκένωση περιοχών γύρω από την Αθήνα, ενώ στο βορειοανατολικό πύρινο μέτωπο, βρέθηκαν απανθρακωμένοι 18 μετνάστες, όπως συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu αναφέρεται στις χιλιάδες στρέματα δασικής έκτασης που έχουν γίνει «στάχτη».

«Χάος προκαλούν σε ολόκληρη την Ελλάδα οι πυρκαγιές, απειλώντας οικισμούς στα βόρεια προάστια της Αθήνας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα