Παραλίες: 22 συλλήψεις σε Μύκονο, Πάρο και Ρόδο – Συνεχίζονται οι έλεγχοι

 Παραλίες: 22 συλλήψεις σε Μύκονο, Πάρο και Ρόδο – Συνεχίζονται οι έλεγχοι

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι για την τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με τη χρήση αιγιαλού στις παραλίες δημοφιλών τουριστικών προορισμών, με την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρά σε 22 νέες συλλήψεις σε Μύκονο, Πάρο και Ρόδο.

Τα κλιμάκια ελέγχων διαπίστωσαν παραβάσεις που αφορούν σε κατάληψη αιγιαλού με ομπρελοκαθίσματα χωρίς άδεια, χρήση χώρου που εμπίπτει σε προστατευτικές διατάξεις της αρχαιολογίας, καθώς και παρεμπόδιση πρόσβασης λουόμενων στη θάλασσα, μέσω της τοποθέτησης ομπρελοκαθισμάτων σε απόσταση μικρότερη των 5 μέτρων από την ακτογραμμή.

Αναλυτικά, στη Μύκονο συνελήφθησαν νόμιμος εκπρόσωπος επιχείρησης και ακόμη 17 άτομα, τα οποία προέβαιναν σε εργασίες εγκατάστασης μεταλλικής κατασκευής-εξέδρας, καταλαμβάνοντας 380 τ.μ. τμήματος ζώνης αιγιαλού-παραλίας χωρίς άδεια.

Συνελήφθη επίσης ένας προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο οποίος είχε τοποθετήσει σε τμήμα αιγιαλού 16 σετ ομπρελοκαθισμάτων, 16 ξύλινες κατασκευές με 4 ξαπλώστρες σε κάθε μία από αυτές, καταλαμβάνοντας χώρο περίπου 300 τ.μ. χωρίς άδεια.

Στην Πάρο, συνελήφθη ιδιοκτήτης επιχείρησης που είχε τοποθετήσει 206 σετ ομπρέλες-ανάκλινδρα καταλαμβάνοντας τμήμα χώρου αιγιαλού και παραλίας χωρίς άδεια, αλλά και προσωρινά υπεύθυνος τουριστικού καταλύματος που είχε εναποθέσει 12 ομπρέλες και 24 ανάκλινδρα και είχε εγκαταστήσει φράκτη μήκους 5 μέτρων και ξύλινο κιόσκι εντός αιγιαλού και παραλίας χωρίς άδεια.

Τέλος, στη Ρόδο συνελήφθη προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που είχε τοποθετήσει 136 ομπρέλες και 272 ξαπλώστρες, από τις οποίες 20 ομπρέλες και 40 ξαπλώστρες βρίσκονταν σε απόσταση μικρότερη των 5 μέτρων από την ακτογραμμή εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στη θάλασσα.

Στο χώρο είχαν επίσης αναπτυχθεί 220 τραπεζοκαθίσματα και υπήρχαν σταθερές ξύλινες κατασκευές, χωρίς έγκριση της αρμόδιας Υπηρεσίας Αρχαιολογίας και άδεια χρήσης του αιγιαλού.

Σχετικά Άρθρα