Παρουσία Μητσοτάκη, η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το “Σούπερ Καπ” στο “Καραϊσκάκης” – Στο Φάληρο Μαρινάκης και Μπαλτάκος

 Παρουσία Μητσοτάκη, η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το “Σούπερ Καπ”  στο “Καραϊσκάκης” –  Στο Φάληρο Μαρινάκης και Μπαλτάκος

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε μαζί με τον πρόεδρο της UEFA, Aleksander Ceferin, το βράδυ της Τετάρτης, τον τελικό του UEFA Super Cup, Μάντσεστερ Σίτι-Σεβίλλη, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Στο «Καραϊσκάκης» έδωσε το παρών και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, τον οποίο χθες το πρωί της ίδιας ημέρας είχε δεχτεί ο πρωθυπουργός στο Μαξίμου μαζί με τους ιδιοκτήτες των άλλων μεγάλων τριών ΠΑΕ της χώρας.

Ο πρωθυπουργός συζήτησε επίσης εκ νέου με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν αλλά και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο που βρέθηκε κι αυτός στο μεγάλο ποδοσφαιρικό γεγονός.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στα επίσημα για να παρακολουθήσει το ματς της Μάντσεστερ Σίτι με τη Σεβίλλη, ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Khaldoon Al-Mubarak, πρόεδρο της Μάντσεστερ Σίτι και άνθρωπο της εμπιστοσύνης του μεγαλομετόχου του κλαμπ, Σεΐχη Μανσούρ, αντιπροέδρου και αναπληρωτή πρωθυπουργού των Ηνωμενων Αραβικών Εμιράτων.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει και με Έλληνες παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, μέλη της Εθνικής Ελλάδας που κατέκτησε το EURO 2004, όπως οι Άγγελος Χαριστέας, Άγγελος Μπασινάς, Τραϊανός Δέλλας, Γιάννης Γκούμας και Τάκης Φύσσας.

Για την ιστορία, η Σίτι κατάκτησε το Σούπερ Καπ στα πέναλτι. Στη κανονική διάρκεια του αγώνα οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 1-1 ενώ δεν έγινε παράταση αλλά κατευθείαν εκτελέσεις από την άσπρη βούλα.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης τα «βρήκαν σκούρα» για 60 λεπτά παιχνιδιού κόντρα στην κάτοχο του Europa League, έμειναν πίσω στο σκορ με γκολ του Εν Νεσίρι στο 25′, αλλά ισοφάρισαν με τον Πάλμερ στο 63′ για το τελικό 1-1 και τελικά πήραν τη νίκη στη «ρουλέτα» των πέναλτι, με τους ποδοσφαιριστές να ευστοχούν και στα πέντε που εκτέλεσαν, ενώ ο Γκούντελι ήταν ο μοιραίος της Σεβίλλης, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι στο πέμπτο και τελευταίο πέναλτι των Ανδαλουσιανών.

Η Σεβίλλη παρουσιάστηκε καλά διαβασμένη και είχε μεγάλες να σκοράρει κι άλλα γκολ μετά το υπέρ της 1-0, αλλά η Σίτι ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και τελικά κατέκτησε το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Η σειρά των πέναλτι:

Χάαλαντ 1-0
Οκάμπος 1-1
Άλβαρες 2-1
Μιρ 2-2
Κόβατσιτς 3-2
Ράκιτιτς 3-3
Γκρίλις 4-3
Μοντιέλ 4-4
Γουόκερ 5-4
Γκούντελι  δοκάρι

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα/4-2-3-1): Έντερσον,-Γουόκερ, Ακάντζι, Γκβάρντιολ, Ακέ-, Κόβατσιτς, Ρόδρι-,Πάλμερ (85΄’Αλβαρες), Φόντεν, Γκρίλις- Χάαλαντ.

Σεβίλη ( Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ/4-2-3-1): Μπόνο-Χεσούς Νάβας(83΄Μοντιέλ), Μπαντέ, Γκούντελι, Ακούνια-, Τζόρνταν, Ράκιτιτς-, Οκάμπος, Όλιβερ Τόρες (74′ Χουανλού), Λαμέλα (90+3 Σούσο)-, Εν Νεσίρι (90+3 Μιρ).

*Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μιχάλη Κατσουρή, που δολοφονήθηκε στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σχετικά Άρθρα