Η Ουκρανία απαντά στις δηλώσεις αξιωματούχου του ΝΑΤΟ: “Είναι γελοίο”

 Η Ουκρανία απαντά στις δηλώσεις αξιωματούχου του ΝΑΤΟ: “Είναι γελοίο”

Οργισμένη ήταν η πρώτη αντίδραση της Ουκρανίας, δια του συμβούλου του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, Μιχαήλο Ποντόλιακ, στη δήλωση ανώτερου αξιωματούχου του ΝΑΤΟ, o οποίος έκανε λόγο ακόμη και για ενδεχόμενο παραχώρησης εδαφών από το Κίεβο στη Μόσχα, ώστε να εισέλθει στη Συμμαχία.

Συγκεκριμένα, ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, μέσω ανάρτησής του κάνει λόγο για «γελοία» πρόταση, σημειώνοντας πως πρόκειται για “σκόπιμη επιλογή της ήττας της δημοκρατίας”.

“Ανταλλαγή εδαφών με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ; Είναι γελοίο. Αυτό σημαίνει σκόπιμη επιλογή της ήττας της δημοκρατίας, ενθάρρυνση ενός παγκόσμιου εγκληματία, διατήρηση του ρωσικού καθεστώτος, καταστροφή του διεθνούς δικαίου και μεταβίβαση του πολέμου σε άλλες γενιές. Εξάλλου, γιατί η Ρωσία να εγκαταλείψει οικειοθελώς τις προκλήσεις, τα υβρίδια και την παραδοσιακή συμπεριφορά χωρίς να χάσει;” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Προφανώς, αν ο Πούτιν δεν υποστεί μια συντριπτική ήττα, το πολιτικό καθεστώς στη Ρωσία δεν αλλάξει και οι εγκληματίες πολέμου δεν τιμωρηθούν, ο πόλεμος θα επιστρέψει σίγουρα με την όρεξη της Ρωσίας για περισσότερα. Οι προσπάθειες διατήρησης της παγκόσμιας τάξης και η εγκαθίδρυση μιας “κακής ειρήνης” μέσω, ας είμαστε ειλικρινείς, του θριάμβου του Πούτιν δεν θα φέρουν ειρήνη στον κόσμο, αλλά θα φέρουν και ατίμωση και πόλεμο”, πρόσθεσε ο Μιχαήλο Ποντόλιακ.

“Αυτό ισχύει για κάθε μορφή μιας νέας “διαίρεσης της Ευρώπης”: συμπεριλαμβανομένης και της ομπρέλας του ΝΑΤΟ. Τότε γιατί προτείνεται το σενάριο του παγώματος, που τόσο επιθυμεί η Ρωσία, αντί της επιτάχυνσης της προμήθειας όπλων; Οι δολοφόνοι δεν πρέπει να ενθαρρύνονται με τρομακτικές επιείκεια…”, κατέληξε.

Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ: «Ναι» στην ένταξη της Ουκρανίας αν παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία

Σημειώνεται, ότι σε μια πρωτοφανή δήλωση φέρεται να προχώρησε ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, Στίαν Τζένσεν, διευθυντής του γραφείου του Γενικού Γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, όσον αφορά το μέλλον της Ουκρανίας εν μέσω του πολέμου με τη Ρωσία.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο τη νορβηγική εφημερίδα «Verdens Gang», ο στενός συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε την Τρίτη (15/08) ότι «η λύση μπορεί να είναι η Ουκρανία να εγκαταλείψει εδάφη και να λάβει ως αντάλλαγμα την ένταξη στη Συμμαχία. Ταυτόχρονα, πρέπει να αποφασίσει μόνη της πότε και υπό ποιες συνθήκες θέλει να διαπραγματευτεί».

Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη της για να επιτύχει ειρήνη με τη Ρωσία και να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ στο μέλλον, ο Τζένσεν φέρεται να είπε ότι «το μεταπολεμικό καθεστώς της Ουκρανίας βρίσκεται ήδη υπό διαπραγμάτευση και το θέμα της εκχώρησης εδαφών στη Ρωσία έχει ήδη τεθεί.

“Δεν λέω ότι αυτό θα έπρεπε να συμβεί. Αλλά αυτή μπορεί να είναι μία πιθανή λύση”, διευκρίνισε.

Σχετικά Άρθρα