Τζεφ Μπέζος: Δωρίζει 100 εκατ. δολάρια στους πυρόπληκτους της Χαβάης

 Τζεφ Μπέζος: Δωρίζει 100 εκατ. δολάρια στους πυρόπληκτους της Χαβάης

Οι πυρκαγιές που προκάλεσαν την ανείπωτη τραγωδία στο νησί Μάουι της Χαβάης, είχαν ως αποτέλεσμα να ευαισθητοποιηθεί-κινητοποιηθεί και ο ιδιοκτήτης της Amazon, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει μία τεράστια δωρεά προς τους πυρόπληκτους ύψους 100 εκατ. δολαρίων.

Συγκλονισμένος είναι ο μεγιστάνας της Amazon, Τζεφ Μπέζος και η αρραβωνιαστικιά του Λόρεν Σάντσες από την τραγωδία που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στη Χαβάη.

Για τον λόγο αυτό – σύμφωνα με το PageSix – το βαθύπλουτο ζευγάρι ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει ένα τεράστιο ποσό της τάξεως των 100 εκατομμυρίων δολαρίων στο Μάουι για την βοήθεια των πληγέντων.

“Σκεφτόμαστε όλες τις οικογένειες που έχουν χάσει τόσα πολλά και μια κοινότητα που έχει μείνει συντετριμμένη”, ανέφεραν ο Μπέζος και η Σάντσες σε κοινή δήλωση στο Instagram την Παρασκευή.

“Οι άμεσες ανάγκες είναι σημαντικές, και το ίδιο είναι και η μακροπρόθεσμη ανοικοδόμηση που θα πρέπει να συμβεί — ακόμη και αφού έχει υποχωρήσει μεγάλο μέρος της προσοχής”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon είπε ότι δημιούργησαν ένα Ταμείο για το Maui και δίνουν 100 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουν να σταθεί το νησί “στα πόδια του τώρα και τα επόμενα χρόνια”.

Σχετικά Άρθρα