Αχτσιόγλου: Στεκόμαστε δίπλα στους Αρχαιολόγους – Η κ. Μενδώνη επιδεικνύει την απόσταση που τη χωρίζει από τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του

 Αχτσιόγλου: Στεκόμαστε δίπλα στους Αρχαιολόγους – Η κ. Μενδώνη επιδεικνύει την απόσταση που τη χωρίζει από τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του

Θέση σχετικά με την απόφαση της Λίνας Μενδώνη να προχωρήσει στην ανάκληση άδειας παραχώρησης κτιρίου στο Θησείο που είχε κάνει το υπουργείο Πολιτισμού στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, πήρε η Έφη Αχτσιόγλου μετά από ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook όπου μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην εκδικητική στάση της Υπουργού απέναντι στους αρχαιολόγους ενάντια στο “τσιμέντωμα της αρχαίας μας κληρονομιάς”.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Έφης Αχτσιόγλου:

“Με μια άκρως προσχηματική και αβάσιμη δικαιολογία η κυρία Λίνα Μενδώνη αποφάσισε την έξωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων από το ιστορικό κτήριο που στεγαζόταν στην Ερμού.

Η υπουργός Πολιτισμού ανατρέπει μετά από δεκαετίες τη σχετική απόφαση της Μελίνας Μερκούρη, επιδεικνύοντας την απόσταση που τη χωρίζει από τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του.

Παίρνει -φαίνεται- τη ρεβάνς για τους αγώνες των Ελλήνων Αρχαιολόγων ενάντια στην καταστροφή και το τσιμέντωμα της αρχαίας μας κληρονομιάς, ενάντια στην ανακύκλωση του διεφθαρμένου κατεστημένου και ενάντια στη διάλυση των φορέων του πολιτισμού και την άλωσή τους από το σύστημα που τη στηρίζει.

Στεκόμαστε δίπλα στους Αρχαιολόγους μας σε όλους τους αγώνες τους. Αυτό ακριβώς θα κάνουμε και τώρα”.

Σχετικά Άρθρα