Σοκ στις ΗΠΑ: 6χρονος πυροβόλησε την δασκάλα του – “Το έκανα”

 Σοκ στις ΗΠΑ: 6χρονος πυροβόλησε την δασκάλα του – “Το έκανα”

Σοκ προκαλούν λεπτομέρειες από το προ μηνών περιστατικό πυροβολισμού δασκάλας από 6χρονο μαθητή της σε σχολείο της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, μετά τη δημοσιοποίηση την Τετάρτη (09/08) των δικαστικών εγγράφων. Σύμφωνα με αυτά, το μικρό παιδί καυχιόταν για το περιστατικό. Ομολόγησε την επίθεση, λέγοντας “το έκανα, την σκότωσα” και πρόσθεσε ότι “πήρα το όπλο της μαμάς μου χθες το βράδυ”. Η δασκάλα του, που επέζησε και έχει υποβληθεί σε τέσσερις επεμβάσεις για τα τραύματα στο στήθος και το χέρι, υπέβαλε μήνυση 40 εκατομμυρίων δολαρίων πριν λίγες εβδομάδες.

Να σημειωθεί ότι στο παιδί δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Η μητέρα ωστόσο έχει κατηγορηθεί για κακουργηματική παραμέληση παιδιού και σε βαθμό πλημμελήματος για το ότι άφησε απερίσκεπτα γεμάτο πυροβόλο όπλο θέτοντας σε κίνδυνο ένα παιδί. Τον Ιούνιο κατηγορήθηκε επίσης για παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου και για ψευδή δήλωση κατά την αγορά πυροβόλου όπλου. Θα δικαστεί τον Οκτώβριο και μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 25 ετών.

Ενώ ήταν στο νοσοκομείο, η δασκάλα είπε στην αστυνομία ότι είδε το παιδί να στέκεται δίπλα στο γραφείο της όταν «έβγαλε ένα πυροβόλο όπλο από την τσέπη του μπουφάν του και το έστρεψε» προς το μέρος της, σύμφωνα με τα έγγραφα που κυκλοφόρησαν. Πριν πυροβολήσει, τον ρώτησε “Τι κάνεις με αυτό;”.

Άλλη δασκάλα άκουσε τους πυροβολισμούς και συγκράτησε τον μαθητή μέχρι να φτάσει η αστυνομία. Σε αυτό το διάστημα το αγόρι φέρεται να ομολόγησε τον πυροβολισμό, χρησιμοποιώντας βωμολοχίες για να αναφερθεί στην δασκάλα του.

Στα έγγραφα αναφέρεται και ένα άλλο περιστατικό με τον ίδιο μαθητή ενώ ήταν στο νηπιαγωγείο. Μια συνταξιούχος δασκάλα είπε στην αστυνομία ότι άρχισε να “την πνίγει σε σημείο που δεν μπορούσε να αναπνεύσει”.

Σχετικά Άρθρα