Νέα Φιλαδέλφεια: Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του δολοφόνου του 29χρονου – Φόβοι για οπαδική βεντέτα – Συναγερμός για το ΠΑΟ-Μαρσέιγ

 Νέα Φιλαδέλφεια: Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του δολοφόνου του 29χρονου – Φόβοι για οπαδική βεντέτα – Συναγερμός για το ΠΑΟ-Μαρσέιγ

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Αρχές σε ολόκληρη τη χώρα για τον εντοπισμό Κροατών χούλιγκαν που δεν έχουν συλληφθεί, για την δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.Σύμφωνα με την ΕΡΤ, διαφεύγουν τουλάχιστον 50 άτομα τα οποία έχουν εμπλοκή στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η Αστυνομία έχει στήσει μπλόκα σε εθνικές οδούς αλλά και τα σύνορα, ενώ έρευνες διεξάγονται και σε σπίτια, ξενοδοχεία και καταλύματα airbnb στην Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα είχαν κάνει “book” Έλληνες οπαδοί για να φιλοξενήσουν τους Κροάτες.

Δείγμα DNA έχουν δώσει οι μέχρι τώρα οι συλληφθέντες, για ταυτοποίηση, με το γενετικό υλικό που βρέθηκε στον τόπο της δολοφονίας του 29χρονου.

Σήμερα αναμένεται η παραπομπή τους στον εισαγγελέα ενώ δεν έχει εντοπιστεί ο δράστης, ο οποίος φέρεται να χτύπησε τον 29χρονο Μιχάλη σε αρτηρία στο χέρι, προκαλώντας του ακατάσχετη αιμορραγία. Ο άτυχος φίλαθλος της Ένωσης δεχόταν χτυπήματα με ρόπαλα ακόμα και τη στιγμή που είχε πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος.

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για το ποιος είναι ο δράστης και πλέον αναμένουν απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ο Κροάτης δημοσιογράφος Marko Sepat του Dnevnik Nova TV υποστήριξε ότι ο δολοφόνος φέρεται να είναι Έλληνας. «Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, η αστυνομία έχει δακτυλικά αποτυπώματα του δολοφόνου και φέρεται να είναι Έλληνας πολίτης», δήλωσε ο ρεπόρτερ του Dnevnik Nova TV.

Δύο οπαδοί του ΠΑΟ μεταξύ των συλληφθέντων

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, δύο οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες που συμμετείχαν στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όλοι μοι συλληφθέντες θα κατηγορηθούν για τρία κακουργήματα μεταξύ των οποίων, εγκληματική οργάνωση και ανθρωποκτονία.

Στην Αθήνα ο 19χρονος Κροάτης που επιχειρούσε να διαφύγει μέσω Κακαβιάς
Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα μεταφέρεται ο 19χρονος Κροάτης που προσήχθη χθες στην Κακαβιά. Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι είχε συμμετοχή στα αιματηρά επεισόδια της Δευτέρας (7/8) στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τον νεαρό προσήγαγε η ΕΛ.ΑΣ. στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή κατά τη δολοφονική επίθεση χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, σε συνεργασία με οπαδούς ελληνικής ομάδας, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αυτός είναι ο 19χρονος Κροάτης που προσήχθη

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο 19χρονος, που επέβαινε σε αλβανικό λεωφορείο, προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων, προκειμένου να διαπιστωθεί πότε μπήκε στη χώρα και εάν εμπλέκεται στη δολοφονία του Κατσουρή.

Ο 19χρονος Κροάτης επιχείρησε να διαφύγει στη χώρα του μέσω Αλβανίας, αλλά ακινητοποιήθηκε στο ελληνικό συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς.

Τέσσερις συλλήψεις στο President -Είχαν κρυφτεί στο ξενοδοχείο

Στα αιματηρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια συμμετείχαν και τέσσερις από τους συλληφθέντες του «President». Είναι μεταξύ των εννέα (Έλληνες και ξένοι) που είχαν κρυφτεί στο ξενοδοχείο, τους οποίους οι Αρχές εντόπισαν, περικύκλωσαν το κτίριο και στη συνέχεια τους προσήγαγαν.

Από την Εισαγγελία δόθηκε εντολή να λάβουν καταθέσεις από τους Έλληνες συλληφθέντες που είναι στο νοσοκομείο και εν συνεχεία να τους αφήσουν ελεύθερους.

Πρόκειται για τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις έχουν δώσει καταθέσεις στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας, ενώ ο ένας δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση.

Οι υπόλοιποι 94 κρατούνται και θα οδηγηθούν σήμερα Τετάρτη (9/8) στον εισαγγελέα, ενώ λαμβάνεται γενετικό υλικό από όλους, σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθεί ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ.

Αστακός θα είναι σήμερα το γήπεδο της «Λεωφόρου» και οι γύρω δρόμοι, για τη διεξαγωγή του αγώνα για τα προκριματικά του Champions League μεταξύ Παναθηναϊκού και Μαρσέιγ, υπό τον φόβο αντιποίνων μετά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι Αρχές εκφράζουν φόβους για βίαια επεισόδια στην Αθήνα, όπως αυτά στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου θρηνήσαμε τον χαμό του φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, το βράδυ της Δευτέρας (7/8).

Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ διατηρούν φιλικές σχέσεις με αυτούς της Μαρσέιγ, και η Αστυνομία βρίσκεται σε πλήρη επαγρύπνηση, μετά την ολιγωρία των τελευταίων 24ώρων, που είχε ως συνέπεια Κροάτες χούλιγκαν να διασχίσουν τη μισή χώρα και να φτάσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Έγγραφο «φωτιά»

Έγγραφο που αποκάλυψε και δημοσίευσε χθες το iefimerida.gr, φανερώνει πως στην ΕΛ.ΑΣ φοβούνται για νέο κύκλο επεισοδίων με αφορμή το ματς για τα προκριματικά του Champions League μεταξύ Παναθηναϊκού και Μαρσέιγ.

Οι οπαδοί της Μαρσέιγ έχουν «αδελφοποιηθεί» με αυτούς της ΑΕΚ και γι’ αυτό δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο νέων βίαιων επεισοδίων.

Στην ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται ότι το αίμα που χύθηκε δεν θα μείνει… αναπάντητο και ότι θα υπάρξουν αντίποινα.

«Αστακός» η Αθήνα για το Παναθηναϊκός-Μαρσέιγ

Ο θανάσιμος τραυματισμός του υποστηρικτή της Ένωσης με πολλαπλές μαχαιριές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της 7ης Αυγούστου, όταν Κροάτες χούλιγκαν πραγματοποίησαν δολοφονική επίθεση στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου «OPAP Arena», σε συνεργασία με οπαδούς ελληνικής ομάδας, είναι πιθανό να ανοίξει άλλη μια βεντέτα μεταξύ οπαδών.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι διαβόητοι Bad Blue Boys, φαίνεται ότι είχαν και… ελληνική αρωγή για να πραγματοποιήσουν την αιματηρή επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά τη διάρκεια της οποίας έχασε τη ζωή του ο Μιχάλης Κατσουρής, σε ηλικία 29 ετών.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει εκπονήσει ειδικό επιχειρησιακό σχεδιασμό για τον αποψινό αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ στις 21:00, στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης», στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Φόβοι για «ραντεβού θανάτου» και επιθέσεις σε συνδέσμους

Πιθανοί «στόχοι» για οπαδούς της ΑΕΚ ή του Παναθηναϊκού, όπως σύνδεσμοι, φυλάσσονται από χθες από αστυνομικές δυνάμεις ενώ υπάρχουν φόβοι για καταδρομικές επιθέσεις, μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας (7/8).

Υπάρχουν πληροφορίες, ότι οπαδοί της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, ενδέχεται να έχουν υποστήριξη από οπαδούς ομάδων του εξωτερικού με τους οποίους διατηρούν καλές σχέσεις. Από τη μια θα βρίσκονται υποστηρικτές της ΑΕΚ μαζί με οπαδούς της Μαρσέιγ, της Λιβόρνο και της Ζαν Πάουλι και από την άλλη αυτοί του Παναθηναϊκού, μαζί με οπαδούς της Ραπίντ Βιέννης και της Ρόμα.

Οι Αρχές έχουν πληροφορίες για «ραντεβού θανάτου» που διακινούνται σε οπαδικά forums και λαμβάνουν μέτρα αποτροπής επεισοδίων.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα