Σουηδία: Ομοίωμα του Ερντογάν με σημαία των ΛΟΑΤΚΙ

 Σουηδία: Ομοίωμα του Ερντογάν με σημαία των ΛΟΑΤΚΙ

Οι συμμετέχοντες στην πορεία φώναξαν συνθήματα κατά της αίτησης της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και απαίτησαν να μην γίνουν δεκτοί οι όροι της Τουρκίας.

Ακόμη μία εστία σύγκρουσης ανάμεσα σε Στοκχόλμη και Άγκυρα, εκδηλώθηκε στη συγκέντρωση μελών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ στη Στοκχόλμη, με τη συμμετοχή Κούρδων διαδηλωτών.

Οι διαδηλωτές έφεραν ομοίωμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που κρατούσε τη σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ και ύψωσαν σύμβολα και πανό της οργάνωσης ΡΚΚ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι συμμετέχοντες στην πορεία φώναξαν συνθήματα κατά της αίτησης της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και απαίτησαν να μην γίνουν δεκτοί οι όροι της Τουρκίας.

Αντιδράσεις από το τουρκικό ΥΠΕΞ

Έντονη ήταν η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αλλά και του εκπροσώπου του Κυβερνώντος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ.

“Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο το γεγονός ότι για άλλη μια φορά, σε μια εκδήλωση στη Στοκχόλμη σήμερα (5 Αυγούστου), επετράπη σε μια ομάδα που πρόσκειται στο PKK να κάνει προπαγάνδα με τα σύμβολα της τρομοκρατικής οργάνωσης και να ασχημονήσει κατά του προέδρου μας. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στη Σουηδία τις δεσμεύσεις της να αποτρέψει τις δραστηριότητες του PKK και των προεκτάσεών του» αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Επιπλέον, σε ανάρτησή του στο Twitter, o Ομέρ Τσελίκ έγραψε: “Περιμένουμε μια αποτελεσματική και συνεπή πολιτική από τη Σουηδία κατά όλων των εγκλημάτων μίσους, μακριά από τη λογική των δύο μέτρων και σταθμών, στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Περιμένουμε μια συνεπή πολιτική”.

Σχετικά Άρθρα