Κίεβο ”τρολάρει” Μόσχα: Οι Ουκρανοί κυκλοφόρησαν γραμματόσημο με τρίφτη τυριού σε σχήμα F-16 που ”κάνει κομματάκια” το Κρεμλίνο

 Κίεβο ”τρολάρει” Μόσχα: Οι Ουκρανοί κυκλοφόρησαν γραμματόσημο με τρίφτη τυριού σε σχήμα F-16 που ”κάνει κομματάκια” το Κρεμλίνο

Με αυτό τον τρόπο, το Κίεβο θέλει να δείξει πόσο σημαντικό είναι ο ουκρανικός στρατός να εξοπλιστεί με τα εν λόγω αερομαχητικά. Η Ταχυδρομική Υπηρεσία της Ουκρανίας έβγαλε σε κυκλοφορία την Παρασκευή το νέο της γραμματόσημο, το οποίο δείχνει αμερικανικά F-16, δηλαδή τα αερομαχητικά που ζητάει διακαώς το Κίεβο για την εξοπλιστική του ενίσχυση.

Πιο συγκεκριμένα ένας τρίφτης τυριού να κάνει κομματάκια το Κρεμλίνο. Οι εγκοπές του τρίφτη είναι σε σχήμα F-16. Με αυτό τον τρόπο η Ουκρανία θέλει να δείξει τη χρησιμότητα των εν λόγω μαχητικών αεροσκαφών, τα οποία ζητά επιμόνως από τους σύμμαχους του για την επίθεσή του κατά των ρωσικών δυνάμεων. Ο διάσημος κόκκινος πύργος του Κρεμλίνου εμφανίζεται σε μικρές λωρίδες σε ένα πιάτο.

Είναι μια «μεταφορά για την καταστροφή του Κρεμλίνου στη Μόσχα, σύμβολο της καταπιεστικής αυτοκρατορίας του κακού, με τη μείωση του σε κομμάτια με τη δύναμη ενός τρίφτη μαχητικών αεροπλάνων», αναφέρουν τα Ουκρανικά Ταχυδρομεία στην περιγραφή της νέας σειράς γραμματοσήμων. Η σειρά, που πωλείται σε φάκελο και καρτ ποστάλ, έχει ονομαστεί «Εξολοθρευτές του κακού».

Όπως έγινε με το ρωσικό Μόσκβα το οποίο βύθισαν οι ουκρανικές δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα αλλά και με την ανατίναξη της γέφυρας του Κερτς στην Κριμαία, έτσι και τώρα, ένα γιγάντιο γραμματόσημο στήθηκε σε κεντρική πλατεία του Κιέβου με τους πολίτες να βγάζουν φωτογραφίες και βίντεο.

Ουκρανία: Συνεχίζεται η παρέλαση Aμερικανών πολιτικών

Μετά τον πρώην αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πενς ακόμη ένας ρεπουμπλικάνος πολιτικός επισκέφθηκε την μαρτυρική Ουκρανία. Ο λόγος για τον πρώην κυβερνήτη του Νιού Τζέρσεϊ και νυν υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Κρις Κρίστι.

Ο Aμερικανός πολιτικός συναντήθηκε στο Κίεβο με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενώ νωρίτερα επισκέφθηκε την πόλη Μπούτσα, εκεί όπου οι ρωσικές δυνάμεις κατηγορούνται από την διεθνή κοινότητα ότι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου.

Σχετικά Άρθρα