Μαξίμου: Συναγερμός για την καθημερινότητα μετά τις παρανομίες στις παραλίες – Εντείνονται οι έλεγχοι

 Μαξίμου: Συναγερμός για την καθημερινότητα μετά τις παρανομίες στις παραλίες – Εντείνονται οι έλεγχοι

Στο Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων, η καθημερινότητα του πολίτη και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι εντατικοί έλεγχοι που έχουν ξεκινήσει στις παραλίες απο την αρχή της τουριστικής σεζόν. Το Υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει εντολή να επιβάλλονται κυρώσεις σε όσες επιχειρήσεις εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες.

Η αρχή έγινε απο το νησί της Μυκόνου όπου η κυβέρνηση κατεδάφισε γιγάντιες παράνομες κατασκευές που υπήρχαν μπροστά στο κύμα απελευθερώνοντας έτσι μεγάλες παραλίες, τις οποίες παρέδωσε στο “κίνημα της πετσέτας”.

  • Γαλάζιες κομματικές πηγές επισημαίνουν πως “ορισμένοι προεξοφλούσαν πως η κυβέρνηση θα κάνει πίσω και θα φοβηθεί το πολιτικό κόστος ενώ αντίθετα η κυβέρνηση έδρασε ταχύτατα και με αποφασιστικότητα κατεδαφίζοντας τα παράνομα κτίσματα κι επιβάλλοντας αυστηρότατα πρόστιμα”. 

Στη συνέχεια, σειρά είχε η “μικρή” και η “μεγάλη Σάντα” της Πάρου.

Την εντολή για ένταση των ελέγχων στις παραλίες, για τη διασφάλιση της τήρησης των όρων που προβλέπονται στις συμβάσεις παραχώρησης και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

  • Όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη “οι  έλεγχοι αυτοί, είτε αυτεπάγγελτα είτε ύστερα από καταγγελίες πολιτών, θα ενταθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού με στόχο να τηρούνται οι όροι των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τις επιχειρήσεις, να διασφαλίζεται η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες σύμφωνα με τους κανόνες του Συντάγματος και να προστατεύεται η εικόνα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος”.

Στόχος του Υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης δεν είναι μόνον να μπει μια τάξη στις οργανωμένες παραλίες και τις τουριστικές επιχειρήσεις αλλά επιδιώκει να “γκρεμίσει” και το αφήγημα της αντιπολίτευσης πως η κυβέρνηση μεριμνά μόνο για τους λίγους και τους πλούσιους.

Βασική επιδίωξη είναι να πείσει πως η κυβέρνηση μπορεί να θεσπίζει δίκαιους κανόνες και να λειτουργεί προς όφελος όλων των πολιτών κι όχι μόνο των λίγων και ισχυρών.

  • Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές “αποτελεί προγραμματική δέσμευση του πρωθυπουργού η απαρέγκλιτη και όχι η α λα κάρτ εφαρμογή των νόμων, από όλους ανεξαιρέτως. Δεν πρόκειται να γίνει καμία έκπτωση πουθενά”.

Προσθέτουν μάλιστα πως “σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση είναι αποφαισμένη να τηρήσει τη  νομιμότητα στις παραχωρημένες από το Δημόσιο παραλίες και κάθε παραβίαση της νομιμότητας θα έχει βαριές κυρώσεις”. Υπογραμμίζουν μάλιστα πως εντατικοί έλεγχοι γίνονται και σε άλλα νησία όπως η Σέριφος και η Ρόδος και θα συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό για όλη την τουριστική περίοδο.

Σχετικά Άρθρα