ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει ο Φλωρίδης για τους φακέλους που είχε παρανόμως στην κατοχή του ο Αθανασίου

 ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει ο Φλωρίδης για τους φακέλους που είχε παρανόμως στην κατοχή του ο Αθανασίου

Να τοποθετηθεί ο λαλίστατος κατά άλλα υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, για όσα σοκαριστικά αποκαλύπτονται για το υπουργείο Δικαιοσύνης, ζητά με ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά την τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης καθώς κατά τη διάρκεια της δίκης του Κώστα Βαξεβάνη, μετά από μήνυση του γαλάζιου βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου,  αποκαλύφθηκε ότι ο βουλευτής της ΝΔ είχε στην κατοχή του παρανόμως φακέλους του υπουργείου Δικαιοσύνης, για τους οποίους το δικαστήριο αποφάσισε την παραπομπή στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί εάν ο βουλευτής της ΝΔ υπέπεσε στο αδίκημα της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χαρακτηρίζει κόλαφο για τον βουλευτή της ΝΔ Χαρ. Αθανασίου και την κυβέρνηση Μητσοτάκη την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία αθωώθηκε ομόφωνα ο Κώστας Βαξεβάνης για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης, επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για ακόμη μια περίπτωση δίωξης της δημοσιογραφικής έρευνας η οποία κατέπεσε στη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη ότι η ΝΔ αντιμετωπίζει τους θεσμούς ως κομματικό τσιφλίκι της».

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της δίκης αποδείχθηκε ότι ο κ. Αθανασίου είχε παρανόμως στην κατοχή του φακέλους του υπουργείου Δικαιοσύνης ενώ δεν ήταν υπουργός. Κατείχε επίσης προσωπική αλληλογραφία του δικηγόρου του Κώστα Βαξεβάνη με τις υπηρεσίες του Υπουργείου που αφορούσε τη δική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
 

«Κόλαφος για τον βουλευτή της ΝΔ Χαρ. Αθανασίου η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών

Η χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών είναι κόλαφος για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης και βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου, καθώς και για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Αθώωσε ομόφωνα τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη στη μήνυση του κ. Αθανασίου για συκοφαντική δυσφήμιση, μετά από δημοσίευμα του Documento, που αποκάλυπτε χαριστική αποφυλάκιση εμπόρων ναρκωτικών, καταγγελία   χρηματισμού συνεργατών του πρώην υπουργού και νομοθετικές πρωτοβουλίες υπέρ των εγκληματιών του λευκού κολάρου. 

Ταυτόχρονα, όμως, κατά τη διάρκεια της δίκης αποδείχθηκε ότι ο κ. Αθανασίου είχε παρανόμως στην κατοχή του φακέλους του υπουργείου Δικαιοσύνης ενώ δεν ήταν υπουργός. Κατείχε επίσης προσωπική αλληλογραφία του δικηγόρου του Κώστα Βαξεβάνη με τις υπηρεσίες του Υπουργείου που αφορούσε τη δική. Αποτέλεσμα, το δικαστήριο να παραπέμψει στον εισαγγελέα τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Αθανασίου, προκειμένου να διερευνηθεί το αδίκημα της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου. 

Πρόκειται για ακόμη μια περίπτωση δίωξης της δημοσιογραφικής έρευνας η οποία κατέπεσε στη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη ότι η ΝΔ αντιμετωπίζει τους θεσμούς ως κομματικό τσιφλίκι της. Ο κ. Αθανασίου θα δώσει πλέον τις εξηγήσεις που οφείλει στον εισαγγελέα και ελπίζουμε η Βουλή να μην σταθεί εμπόδιο στην διερεύνηση της υπόθεσης. Περιμένουμε όμως και μια τοποθέτηση από τον λαλίστατο κατά τα άλλα υπουργό Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδη για τα όσα σοκαριστικά αποκαλύπτονται για το Υπουργείο του».

Σχετικά Άρθρα