Μαξίμου: Προβληματισμός για τους “αντάρτες” των αυτοδιοικητικών εκλογών – Ποιες περιφέρειες προκαλούν “πονοκέφαλο”

 Μαξίμου: Προβληματισμός για τους “αντάρτες” των αυτοδιοικητικών εκλογών – Ποιες περιφέρειες προκαλούν “πονοκέφαλο”

Αν και επίσημα απο τη ΝΔ δηλώνουν πως δεν επιθυμούν να αποκομίζουν κομματικά οφέλη απο τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, εφόσον η ΝΔ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές πέτυχε πανηγυρική νίκη, ωστόσο υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη διαβλέπουν τον κίνδυνο εσωκομματικών παραφωνιών σε ορισμένες περιφέρειες. 

Για αυτό το λόγο το κυβερνητικό επιτελείο προχωρά με στρατηγική ενίσχυσης των γαλάζιων εκλεκτών στο δρόμο των επικείμενων εκλογών με στόχο την αποφυγή «αντάρτικων». 

Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι καθημερινές οι συσκέψεις για την στρατηγική που θα ακολουθήσει η παράταξη σε κάθε περιφέρεια της χώρας. Στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον «εκλεκτό» της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, συζητήθηκε το σχέδιο του για την Αττική σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστικοποιηθεί η «καμπάνια» που θα τρέξει. 

  • Το κυβερνητικό επιτελείο εστιάζει την προσοχή του κυρίως στις περιφέρειες που εντοπίζονται εσωκομματικές παραφωνίες με «αντάρτες» γαλάζιους υποψηφίους απέναντι σε όσους έχουν λάβει το επίσημο χρίσμα της ΝΔ. 

Όπως για παράδειγμα στη δυτική Μακεδονία, όπου απέναντι στον νυν Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη, αποφάσισε να κατέβει ο  πρώην βουλευτής Κοζάνης, Γιώργος Αμανατίδης, που διεγράφη πρόσφατα για το λόγο αυτό από τη ΝΔ, καθώς και στα Ιόνια νησιά, με τον πρώην δήμαρχο Κέρκυρας, Γιάννη Τρεπεκλή να διεκδικεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα απέναντι στην σημερινή Περιφερειάρχη, Ρόδη Κράτσα.

  • Ο πρωθυπουργός, αφού έκλεισε τις εκκρεμότητες με τα πρόσωπα που θα κατέλθουν ως υποψήφιοι με το χρίσμα του κόμματός του, ξεδιπλώνει τη στρατηγική με την οποία οι εν λόγω υποψηφιότητες θα επιβεβαιώσουν στην πράξη τις μεγάλες πιθανότητες εκλογής ή επανεκλογής τους. 

Την Πέμπτη το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Καλαμάτα για να στηρίξει δια ζώσης την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο ο πρωθυπουργός να συναντηθεί εκ νέου με τον «εκλεκτό» της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Αλκιβιάδη Στεφανή.


Σχετικά Άρθρα