Πτώση Canadair: Ανασύρθηκαν νεκροί οι δύο πιλότοι Χρήστος Μουλάς και Περικλής Στεφανίδης -Ανακοίνωση ΓΕΑ – Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου

 Πτώση Canadair: Ανασύρθηκαν νεκροί οι δύο πιλότοι Χρήστος Μουλάς και Περικλής Στεφανίδης -Ανακοίνωση ΓΕΑ – Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου

Νεκροί ανασύρθηκαν ο πιλότος Χρήστος Μουλάς και ο συγκυβερνήτης Περικλής Στεφανίδης του Canadair που έπεσε στην Κάρυστο το μεσημέρι της Τρίτης (25.07.2023), ενώ επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς που καίει για τρίτη ημέρα στην περιοχή της Εύβοιας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

Μητσοτάκης για νεκρούς πιλότους: “Έδωσαν την ζωή τους, σώζοντας ζωές”

«Οι Έλληνες θρηνούμε, σήμερα, τον τραγικό χαμό των πιλότων μας Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη στην Εύβοια. Έδωσαν τη ζωή τους, σώζοντας ζωές» η συλλυπητήρια δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για τον θάνατο των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας μετά την πτώση του Canadair στην Κάρυστο. 

«Η Πολιτεία στέκεται με σεβασμό στο πλευρό των οικογενειών των δύο ηρώων. Είναι δύο παιδιά, δύο αδέλφια όλων μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός αποτίοντας φόρο τιμής στους δύο χειριστές που σκοτώθηκαν ενώ έδιναν μάχη με την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Πλατανιστός, όπου έπεσε το αεροσκάφος σε ρεματιά.

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων για την απώλεια των χειριστών:

Οι Έλληνες θρηνούμε, σήμερα, τον τραγικό χαμό των πιλότων μας Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη στην Εύβοια. Έδωσαν τη ζωή τους, σώζοντας ζωές. Αποδεικνύοντας πόσο ριψοκίνδυνες είναι οι καθημερινές αποστολές τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Αλλά και πόσο μεγάλη είναι η αυταπάρνηση των μαχητών της πρώτης γραμμής.

Η Πολιτεία στέκεται με σεβασμό στο πλευρό των οικογενειών των δύο ηρώων. Είναι δύο παιδιά, δύο αδέλφια όλων μας. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το εθνικό πένθος για την απώλειά τους. Σφίγγουμε, λοιπόν, τα δόντια και μετατρέπουμε τη σιωπή μας σε δύναμη. Στη μνήμη τους, συνεχίζουμε τον πόλεμο με τις καταστροφικές δυνάμεις της φύσης.

Δένδιας για νεκρούς πιλότους: Βαθύτατη θλίψη – Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Δήλωση για την απώλεια των δύο ηρωικών πιλότων του Canadair που έπεσε στην Κάρυστο και την περιοχή Πλατανιστού, έκανε ο Νίκος Δένδιας. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, με την απώλεια ζωής των χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, εξέφρασε την βαθύτατη θλίψη του για το συμβάν.

«Η απώλεια της ζωής των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους, εν ώρα καθήκοντος και ενώ επιχειρούσαν να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, όπως και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προκαλεί βαθύτατη θλίψη. Η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους τους, στους οποίους απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Για το τραγικό γεγονός της απώλειας της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια, κηρύσσεται με απόφασή μου τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023).» πρόσθεσε σε δεύτερο ποστάρισμα.

Ανδρουλάκης για νεκρούς πιλότους: Τους αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη και σεβασμό

Συγκλονισμένος από τον θάνατο των δύο πιλότων του Canadair δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μόλις έγινε γνωστή η είδηση ότι οι δύο πιλότοι που επιχειρούσαν με αυτοθυσία πάνω από τη φωτιά στην Κάρυστο, ο κυβερνήτης Σμηναγός Χρήστος Μουλάς, 34 ετών και ο συγκυβερνήτης, ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, 27 ετών ανασύρθηκαν νεκροί, δήλωσε:

«Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια των δυο ηρωικών μας πιλότων, που με αυτοθυσία επιχειρούσαν πάνω από το μέτωπο της φωτιάς στην Κάρυστο.

Τους αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη και σεβασμό για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και την προσφορά τους στην πατρίδα.

Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συναδέλφους τους».

Κικίλιας για νεκρούς πιλότους: Η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό των οικογενειών τους

Ο υπουργός, σε δήλωσή του ανέφερε γαι το τραγικό συμβάν πως «είμαστε συγκλονισμένοι από το τραγικό δυστύχημα στην Κάρυστο στο οποίο δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους οι 2 πιλότοι μας, Χρήστος Μουλάς και Περικλής Στεφανίδης την ώρα του καθήκοντος».

«Συλλυπητήρια μέσα από τη ψυχή μου στους οικείους των ηρωικών πιλότων.Η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός στο πλευρό των οικογενειών τους.Η γενναιότητα και η αυτοθυσία όλων όσοι δίνουν τη μάχη στα φλεγόμενα μέτωπα όλες αυτές τις ημέρες δεν έχει προηγούμενο» ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας.

Χατζηδάκης για νεκρούς πιλότους: Έχασαν τη ζωή τους με μεγάλη αυταπάρνηση στη μάχη με τις φλόγες

Τα θερμά του συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των δύο χειριστών του CL-215 που κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας, εκφράζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα αναφέρει: «Όλοι οι Έλληνες αποχαιρετούμε με οδύνη τους δύο νέους Αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας, που με αυταπάρνηση έχασαν τη ζωή τους την ώρα της μεγάλης μάχης με τις φλόγες. Ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς κι ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης έφυγαν ως ήρωες κι έτσι θα τους θυμόμαστε. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους!».

Σακελλαροπούλου για νεκρούς πιλότους: Οι δύο ιπτάμενοι ήρωες θυσιάστηκαν επιτελώντας το καθήκον τους

Τα συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των δύο πιλότων, τους οποίους χαρακτηρίζει «ιπτάμενους ήρωες» αποστέλλει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, σε δήλωσή της, τονίζει ότι οι δύο πιλότοι «αψηφώντας τις τις αντίξοες συνθήκες, θυσιάστηκαν επιτελώντας το καθήκον τους».

Η δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας:

Δύο νέοι άνθρωποι, ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, έχασαν σήμερα τη ζωή τους στη μάχη κατά της φωτιάς. Δύο ιπτάμενοι ήρωες, ανάμεσα στους εκατοντάδες άλλους που παλεύουν μέρες τώρα με την πύρινη λαίλαπα.

Αψηφώντας τις αντίξοες συνθήκες, οι χειριστές του μοιραίου Canadair θυσιάστηκαν επιτελώντας το καθήκον τους. Η ευγνωμοσύνη μας είναι μεγάλη και η οδύνη για την απώλειά τους βαθιά. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους, καθώς και στους συναδέλφους τους. Όλη η Ελλάδα πενθεί μαζί τους.

ΣΥΡΙΖΑ για νεκρούς πιλότους: Τους οφείλουμε απέραντο σεβασμό – Έδωσαν με αυταπάρνηση τη μάχη

Να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος με το Canadair, που στοίχισε τη ζωή στους δύο πιλότους που επιχειρούσαν για την κατάσβεση της φωτιάς στην Κάρυστο, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, τονίζοντας ότι “οφείλουμε τον απέραντο σεβασμό μας”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Η τραγική είδηση του θανάτου των χειριστών του Canadair, που συνετρίβη στην Κάρυστο, μας συγκλονίζει.

Δύο νέοι άνθρωποι, ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης έχασαν τη ζωή τους δίνοντας με αυταπάρνηση τη μάχη με τις φλόγες στις πιο αντίξοες συνθήκες. Τους οφείλουμε τον απέραντο σεβασμό μας.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς τους και τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους τους που εδώ και ημέρες παλεύουν στα πύρινα μέτωπα.

Οι συνθήκες του δυστυχήματος πρέπει να διερευνηθούν και παράλληλα να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα εν ώρα καθήκοντος.

ΚΚΕ για νεκρούς πιλότους: Το τραγικό δυστύχημα αναδεικνύει την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων για να μη χάνονται ζωές

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο νέων συνανθρώπων μας, κυβερνήτη και συγκυβερνήτη του Canadair που έχασαν τη ζωή τους καθώς επιχειρούσαν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κάρυστο.

«Το νέο αυτό τραγικό δυστύχημα, του οποίου τα αίτια πρέπει άμεσα να διερευνηθούν, αποτελεί συνέπεια μιας διαχρονικά εγκληματικής πολιτικής και αναδεικνύει όχι μόνο τις δύσκολες συνθήκες της πυρόσβεσης, αλλά και την έλλειψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να μη χάνονται ανθρώπινες ζωές» υπογραμμίζει ανακοίνωση του κόμματος.

Μακρόν για πτώση Canadair και νεκρούς πιλότους: Η σκέψη μας στους συγγενείς και στον ελληνικό λαό

Μήνυμα συμπαράστασης για την πτώση του Canadair στην Κάρυστο έστειλε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμάνουελ Μακρόν. Στην ανάρτησή του στο Twitter, ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε για «στήριξη στους ήρωες που αγωνίζονται μπροστά στις πυρκαγιές».

«Εμπλεκόμενο στις φλόγες, ένα ελληνικό Canadair συνετρίβη στο νησί της Εύβοιας. Η σκέψη μας είναι στους συγγενείς του πληρώματος, στους συντρόφους τους και στον ελληνικό λαό. Στήριξη στους ήρωες που στην Ελλάδα, στη Γαλλία, παντού αγωνίζονται κάθε καλοκαίρι με κίνδυνο της ζωής τους μπροστά στις πυρκαγιές».

Σχετικά Άρθρα