Μάντζος: Είμαστε υπέρ της ακώλυτης άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από όλους τους πολίτες

 Μάντζος: Είμαστε υπέρ της ακώλυτης άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από όλους τους πολίτες

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι το κόμμα του είναι «διαχρονικά, αξιακά και υπεύθυνα, υπέρ της ακώλυτης άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από όλους τους πολίτες, όπου κι αν βρίσκονται, όπου κι αν κατοικούν, όπου κι αν εργάζονται». Ωστόσο, προσέθεσε πως είναι ακριβώς αυτή η θέση αρχής, «που υποχρεώνει το ΠΑΣΟΚ να ασκήσει αυστηρή κριτική, να ελέγξει και να καταλογίσει στην κυβέρνηση και προχειρότητα και βιασύνη».

Ο κ. Μάντζος, επανέλαβε την αξίωση του κόμματός του για την άμεση απογραφή των εκλογέων που κατοικούν έξω από την επικράτεια και τόνισε ότι αυτή η Βουλή οφείλει να ανοίξει και να συνεχίσει τη συζήτηση για την πρόσβαση όλων των πολιτών στην ψήφο, όχι μόνο για τους εκτός αλλά και τους εντός Ελλάδας πολίτες.

«Με ρεαλιστικούς όρους, όχι με πυροτεχνήματα», όπως η τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ που αξιώνει σαράντα εκλογείς από την ίδια περιφέρεια στην ίδια περιοχή, υπογράμμισε και εξήγησε ότι νέος που έφυγε για το Λονδίνο μετά την κρίση και ο συμφοιτητής του που εργάζεται σεζόν στη Σαντορίνη, έχουν το ίδιο δικαίωμα ψήφου και ανάλογες δυσκολίες να το ασκήσουν. «Κανένα ταξικό, οικονομικό ή και κοινωνικό εμπόδιο στην άσκηση του δημοκρατικού δικαιώματος όλων» είπε ο κ. Μάντζος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε και στο θέμα των πυρκαγιών και επισήμανε ότι η κλιματική κρίση δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για κρατικές παραλείψεις, «είναι αιτία και επιταγή για δράση, για προετοιμασία, για αντιμετώπιση και αποκατάσταση. 324.000 στρέμματα δάσους καμένα, μέσα σε επτά ημέρες». «Η αναζήτηση ευθυνών είναι αναγκαία. Να ανοίξει η συζήτηση και να μην κλείσει για ακόμη μια φορά» είπε μεταξύ άλλων.