Ερντογάν: Θα εδραιώσουμε τα κεκτημένα της χώρας μας

 Ερντογάν: Θα εδραιώσουμε τα κεκτημένα της χώρας μας

«Ενώ υπερασπιζόμαστε αποφασιστικά τα δικαιώματα που αποκτήσαμε με τη Συνθήκη της Λωζάνης, θα ενισχύσουμε τα κεκτημένα της χώρας μας με νέες κινήσεις», δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μήνυμα του που δημοσιεύθηκε με αφορμή την 100ή επέτειο της Συνθήκης.

Ο Ερντογάν σημειώνοντας ότι «σήμερα είναι η 100ή επέτειος της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης, η οποία αποτελεί ένα από τα σημεία καμπής της ιστορίας μας. Η βούληση του αγαπημένου μας έθνους για πλήρη ανεξαρτησία φάνηκε πολύ έντονα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διαπραγμάτευσης και υπογραφής της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης. Αυτή η θέληση, η οποία οδήγησε τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας μας στη νίκη παρά τη φτώχεια και τις αδυναμίες, μας καθοδηγεί σήμερα, φωτίζει την πορεία μας και μας δίνει την αποφασιστικότητα να αγωνιστούμε ενάντια στις δυσκολίες. Η αλληλεγγύη που επέδειξε το κράτος και το έθνος μας μετά τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, την καταστροφή του αιώνα, είναι το πιο πρόσφατο και απτό παράδειγμα».

Συνεχίζοντας στο μήνυμα του ο Ερντογάν σημειώνει ότι «από την 28η Μαΐου, η σημαντικότερη πηγή δύναμης και έμπνευσης στο όραμά μας για τον Αιώνα της Τουρκίας, τον οποίο έχουμε αρχίσει να οικοδομούμε από τη νύχτα της 28ης Μαΐου, είναι η αγάπη του έθνους μας να ζει στην πατρίδα του με τιμή, ελευθερία και με το κεφάλι ψηλά. Ως μέλη ενός έθνους που έχει αποκρούσει πολλές επιθέσεις, έχει ξεπεράσει πολλά εμπόδια και έχει ξεπεράσει πολλές προδοσίες στο ένδοξο παρελθόν του, που διαρκεί χιλιάδες χρόνια, ελπίζω ότι θα κάνουμε τον Τουρκικό Αιώνα πραγματικότητα μαζί».

ADVERTISEMENT

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την εγκαθίδρυση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή μας με στόχο μια ισχυρή Τουρκία στο πεδίο και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Υπερασπιζόμενοι αποφασιστικά τα δικαιώματα που αποκτήσαμε με τη Συνθήκη της Λωζάνης, θα ενισχύσουμε τα κεκτημένα της χώρας μας με νέες κινήσεις» πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Καταλήγοντας στο μήνυμα του ο Ερντογάν σημειώνει ότι «στην 100ή επέτειο της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης, τιμώ τον Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ, τον ιδρυτή της Δημοκρατίας μας, τους συμπολεμιστές του και όλους τους μάρτυρες που θυσίασαν τη ζωή τους για χάρη της ανεξαρτησίας και του μέλλοντός μας με έλεος. Τιμώ τους ήρωες που έχουν τιμηθεί με την ιδιότητα του βετεράνου και προσεύχομαι ο Θεός να κάνει την Τουρκία να διαρκέσει για πάντα».

Σχετικά Άρθρα