Tραγωδία στα Τέμπη: Τροπολογία για άρση απορρήτου των επικοινωνιών

 Tραγωδία στα Τέμπη: Τροπολογία για άρση απορρήτου των επικοινωνιών

Η νομοθετική τροπολογία δρομολογείται για να μπορέσουν οι ειδικοί εφέτες ανακριτές να ερευνήσουν σε βάθος κινητά και σταθερά τηλέφωνα, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν στους υπαίτιους ή σε όσους συνέβαλαν στο τραγικό αυτό δυστύχημα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, με επείγουσα νομοθετική ρύθμιση θα προσθέσει στο άρθρο 291 του νέου Ποινικού Κώδικα, νέα, τέταρτη, παράγραφο, με την οποία θα επιτρέπεται η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών στις περιπτώσεις διατάραξης της ασφάλειας και των επικίνδυνων παρεμβάσεων στα συγκοινωνιακά μέσα σταθερής τροχιάς, των πλοίων και των αεροσκαφών.

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έξω από την Λάρισα, σύγκρουση εμπορικής και επιβατικής αμαξοστοιχίας, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI)

Στον ανακριτή ο πρώην γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Δικτύων του ΟΣΕ

Απολογήθηκε σήμερα ο πρώην γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Δικτύων του ΟΣΕ, που κατείχε αυτή τη θέση από τον Δεκέμβριο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2020. Επίσης, ενώπιον του εφέτη ανακριτή βρέθηκε και ο προφυλακισμένος προϊστάμενος της επιθεώρησης του ΟΣΕ, καθώς εντοπίστηκαν κάποια επιπλέον στοιχεία στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, τα οποία κρίθηκαν σημαντικά και για τα οποία έπρεπε να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις.

Σχετικά Άρθρα