Ρόδος: Εκκενώνεται προληπτικά το χωριό Απόλλωνα

 Ρόδος: Εκκενώνεται προληπτικά το χωριό Απόλλωνα

Οι αρχές εκκενώνουν προληπτικά και το χωριό Απόλλωνα στη Ρόδο, μετά από εντολή της Πυροσβεστικής, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος – Έχει προηγηθεί η εκκένωση άλλων τριών χωριών

Όσο πέφτει η νύχτα, τόσο πιο δύσκολες γίνονται οι συνθήκες πυρόσβεσης και στα μέτωπα της Ρόδου. Πριν λίγη ώρα η πυροσβεστική έδωσε εντολή για εκκένωση του χωριού Απόλλωνα, εξαιτίας της πυρκαγιάς που πλησιάζει.

Νωρίς το μεσημέρι εκκενώθηκαν τα χωριά Σάλακο, Ελεούσα και Διμυλιά καθώς και το ξενοδοχείο «Έλαφος» στον Προφήτη Ηλία.

Κατεπείγον αίτημα για να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις δημοτικές ενότητες

Με κατεπείγον αίτημά τους προς την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, ζητούν να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου Ρόδου, για την αντιμετώπιση της εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από την πυρκαγιά. Το αίτημα αφορά τις δημοτικές ενότητες Καμείρου, Ατταβύρου και Λινδίων του δήμου Ρόδου.

Στο κατεπείγον αίτημα επισημαίνεται ότι έχει δημιουργηθεί εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, για την αντιμετώπιση της οποίας απαιτείται ειδικός συντονισμός και κινητοποίηση δυναμικού και μέσων επιπλέον του διατιθέμενου υπό κανονικές συνθήκες, και ως εκ τούτου, ζητείται να κηρυχθούν οι τρεις δημοτικές ενότητες, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Μέχρι τη δύση του ηλίου επιχειρούσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων ένα ήταν Chinook του στρατού.

Σχετικά Άρθρα