Σαρακιώτης στο libre: Να αναδιοργανωθούμε για την γέννηση του νέου ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ

 Σαρακιώτης στο libre: Να αναδιοργανωθούμε για την γέννηση του νέου ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ

Η διπλή εκλογική ήττα της 21ης Μαΐου και της 25ης Ιουνίου συνιστά ένα σημείο καμπής για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία. Ένα σημείο όπου όλοι συνειδητοποιήσαμε ότι ένας κύκλος έκλεισε, με έναν νέο να ανοίγει το επόμενο χρονικό διάστημα με την εκλογή της νέας ηγεσίας του. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποτέλεσε το πρώτο αριστερό κόμμα στην Ευρώπη το οποίο άσκησε διακυβέρνηση μέσα σε ιστορικές και εξαιρετικά απαιτητικές κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες. Κατορθώνοντας σημαντικές επιτυχίες για τη χώρα μας και την επί σειρά ετών καθημαγμένη ελληνική κοινωνία, κάτω από μία εμπνευσμένη ηγεσία ενός ανθρώπου του οποίου η παρακαταθήκη θα είναι πάντα ο οδηγός μας για το μέλλον.

Toυ Ιωαννη Σαρακιώτη

Βουλευτή Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία

Το μέλλον όμως αυτό περνά τόσο μέσα από τη διαφύλαξη αυτής της πολύτιμης πολιτικής, αξιακής και στρατηγικής παρακαταθήκης του Αλέξη Τσίπρα, όσο και μέσα από τη γενναία προσέγγιση των λαθών, των αποτελεσματικών χειρισμών, των εσφαλμένων επιλογών και εν τέλει των διλημμάτων τα οποία τίθενται από την παρούσα συγκυρία. Το επόμενο χρονικό διάστημα οφείλουμε να απαντήσουμε, κατ’ αρχήν, αν επιθυμούμε και χρειαζόμαστε ένα περίκλειστο κόμμα μειωμένου αποτυπώματος στην εγχώρια πολιτική ζωή ή μία πραγματική πλέον, σύγχρονη, προοδευτική, δημοκρατική παράταξη εντός της οποίας θα συμβιώνουν ενεργά πολιτικά υποκείμενα από όλο το δημοκρατικό τόξο, τα οποία εκφράζονται σήμερα από τη διακήρυξή μας. Οφείλουμε να απαντήσουμε αν χρειαζόμαστε έναν επικεφαλής που θα απευθύνεται στον πυρήνα ενός κόμματος περιορισμένου κοινωνικού φάσματος ή μία νέα ηγετική φυσιογνωμία η οποία θα μπορεί να απευθυνθεί και πέρα από τους ψηφοφόρους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, με χαρακτηριστικά τα οποία θα μπορούν να συγκινήσουν πολίτες μίας ευρύτερης ιδεολογικό-πολιτικής περιμέτρου. Οφείλουμε εν τέλει, να αποφασίσουμε σε τι εποχή θέλουμε να ζήσουμε. Σε αυτή του ιδεολογικά μονοσήμαντου κόμματος ή σε εκείνη μίας ανοικτής, σύγχρονης προοδευτικής, δημοκρατικής παράταξης. 

Η επίλυση αυτού του ταυτοτικής σημασίας ζητήματος, συνιστά την απαρχή μίας νέας μεγάλης ιστορικής τομής, η οποία και θα καταδείξει το μέλλον του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία. Και αυτή οφείλει να λάβει χώρα σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς από τις πρώτες ημέρες της νέας περιόδου διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζονται μεγάλες σκιές και σκοτεινά σημεία αναφορικά με θέματα μείζονος εθνικής σημασίας, όπως οι σχέσεις μας με την Τουρκία, τα οποία χρήζουν ισχυρών παρεμβάσεων. Η χώρα και ο δημοκρατικός, προοδευτικός, πατριωτικός κόσμος χρειάζεται μία Αξιωματική Αντιπολίτευση με προοπτική κυβερνητικής παράταξης που θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια του κ. Μητσοτάκη περί υποχωρήσεων από πάγιες εθνικές θέσεις. Μία παράταξη η οποία θα προασπίσει με αταλάντευτη συνέπεια την πάγια εθνική στρατηγική και το εθνικό μας κεκτημένο, το οποίο εδράζεται στο Διεθνές Δίκαιο, διαπνέεται από τη μακρά ιστορία μας και το ανυπέρβλητο διαχρονικό πολιτισμικό κεφάλαιο του Ελληνισμού.

Οι εξελίξεις τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και όπως είπε και ο πρώην Πρόεδρος μας και πρώην Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, οφείλουμε να αναδιοργανωθούμε χωρίς καθυστέρηση, καθώς η γέννηση του νέου ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, δεν αφορά μόνο το κόμμα μας, αλλά κάτι πολύ ευρύτερο και σημαντικότερο. Την ποιότητα της Δημοκρατίας μας και εν τέλει το ίδιο το μέλλον της χώρας μας.

Σχετικά Άρθρα