Ρωσία: “Το Κίεβο πίσω από την επίθεση στην Κριμαία” – Ο ρόλος των ουκρανικών ναυτικών δυνάμεων στην επιχείρηση

 Ρωσία: “Το Κίεβο πίσω από την επίθεση στην Κριμαία” – Ο ρόλος των ουκρανικών ναυτικών δυνάμεων στην επιχείρηση

Σοβαρές ζημιές προκάλεσαν οι δύο εκρήξεις που έγιναν στην γέφυρα της Κριμαίας με αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία για τη διάπραξη επίθεσης στην γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία με ανάμιξη της Βρετανίας και των ΗΠΑ.

«Η σημερινή επίθεση στην γέφυρα της Κριμαίας διεξήχθη από το καθεστώς του Κιέβου. Το καθεστώς αυτό είναι τρομοκρατικό και έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας διεθνούς οργάνωσης οργανωμένου εγκλήματος», σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Οι αποφάσεις λαμβάνονται από Ουκρανούς αξιωματούχους και τον στρατό με την άμεση συμμετοχή αμερικανικών και βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών και πολιτικών. Οι ΗΠΑ και η Βρετανία ηγούνται μιας τρομοκρατικής κρατικής δομής», σημείωσε η Ζαχάροβα.

«Οι ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας πίσω από την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας»

Οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες και οι ναυτικές δυνάμεις βρίσκονται πίσω από την επίθεση κατά της γέφυρας της Κριμαίας που πραγματοποιήθηκε με την συνδρομή «ναυτικών drones», δήλωσε πηγή των ειδικών ουκρανικών υπηρεσιών (SBU).

«Η σημερινή επίθεση κατά της γέφυρας της Κριμαίας είναι ειδική επιχείρηση της SBU και του Πολεμικού Ναυτικού», δήλωσε η πηγή στο AFP διευκρινίζοντας ότι «η γέφυρα δέχθηκε επίθεση με την συνδρομή ναυτικών drones».

«Προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τους γονείς του κοριτσιού»

Γονείς κοριτσιού σκοτώθηκαν ενώ το παιδί τραυματίστηκε, καθώς ταξίδευαν με ΙΧ αυτοκίνητο πάνω στη γέφυρα της Κριμαίας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ανακοίνωσε μέσω Telegram ο Βιατσέσλαβ Γκλάντκοφ, ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας Μπιέλγκοροντ (νότια).

«Το κορίτσι έχει τραυματιστεί» αρκετά σοβαρά, σύμφωνα με την ανάρτηση του κ. Γκλάντκοφ, όμως «το σκληρότερο είναι πως οι γονείς του σκοτώθηκαν, κι ο μπαμπάς κι η μαμά». Εξήγησε πως το αυτοκίνητο είχε πινακίδες της περιφέρειάς του και ότι προσπαθεί να επικοινωνήσει επειγόντως με συγγενείς της οικογένειας.

«Θέλω να εκφράσω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια όλων μας, αν και αντιλαμβάνομαι πως δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να κατευνάσουν την οδύνη της απώλειας». Οι θάνατοι των δυο γονιών και ο τραυματισμός του παιδιού επιβεβαιώθηκαν από το υπουργείο Υγείας της ρωσικής περιφέρειας Κρασνοντάρ (νότια).

Σχετικά Άρθρα