Η Ουκρανία βομβάρδισε ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Κριμαία

 Η Ουκρανία βομβάρδισε ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Κριμαία

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα πως βομβάρδισε με επιτυχία ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Τζανκόι της Κριμαίας, της ουκρανικής χερσονήσου που η Ρωσία θεωρεί μέρος της από το 2014. «Επιτυχημένη επιχείρηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τζανκόι επέτρεψε να καταστραφούν ή να υποστούν σοβαρές ζημιές εκτοξευτήρες του συστήματος S-400, εξοπλισμοί ραντάρ και ένα κέντρο ελέγχου αντιαεροπορικής άμυνας» ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Telegram η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR) για το χτύπημα στην Κριμαία.

Μέχρι στιγμής η Μόσχα δεν έχει κάνει κάποιο επίσημο σχόλιο, όμως Ρώσοι μπλόγκερ στρατιωτικών θεμάτων και ρωσικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει χθες ένα ουκρανικό πλήγμα στη διάρκεια της νύκτας της Τρίτης προς Τετάρτη στη ρωσική στρατιωτική βάση του Τζανκόι στην προσαρτημένη Κριμαία.

Σύμφωνα με τον λογαριασμό Telegram Rybar, που πρόσκειται στο ρωσικό στρατό και τον οποίο παρακολουθούν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, 12 τακτικοί πύραυλοι ATACMS, που παραδόθηκαν στο Κίεβο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μπορεί να έπληξαν αυτό το στόχο, προκαλώντας ζημιές σε εξοπλισμούς και ένα κτίριο.

Σχετικά Άρθρα