Η Βενετία προσκαλεί γιατρούς και νοσηλευτές με μισθούς έως και 5.000 ευρώ, χαμηλό ενοίκιο και άλλες παροχές- “Η πιό όμορφη πόλη σε περιμένει”

 Η Βενετία προσκαλεί γιατρούς και νοσηλευτές με μισθούς έως και 5.000 ευρώ, χαμηλό ενοίκιο και άλλες παροχές- “Η πιό όμορφη πόλη σε περιμένει”

«Γιατρέ, η πιο όμορφη πόλη του κόσμου σε περιμένει! είναι η νέα καμπάνια που ξεκίνησε η πόλη της Βενετίας , η οποία αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη οικογενειακών γιατρών. Η καμπάνια που έχει ξεκινήσει από τις τοπικές αρχές σε συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο επιχειρείται να αντιμετωπιστεί η έλλειψη προσωπικού στις υπηρεσίες υγείας.

Το έχουν κάνει με παρόμοιο η διαφορετικό τρόπο και άλλες χώρες και η Ελλάδα έχει υποστεί τις συνέπειες της μετακίνησης γιατρών και νοσηλευτών σε άλλες χώρες, ιδιαίτερα την περίοδο της οικονομικής κρίσης αλλά ακόμα και τώρα. Η πρόσκληση της Βενετίας θα μπορούσε να αποτελέσει έναν πρόσθετο κίνδυνο για το ΕΣΥ, το οποίο πάσχει από μεγάλες ελλείψεις και ενώ η κυβέρνηση υπόσχεται χιλιάδες προσλήψεις.

Μέσω ενός βίντεο που προβάλλεται στο κτίριο του νοσοκομείου, επαγγελματίες από όλο τον κόσμο καλούνται να στείλουν τα βιογραφικά τους για να εργαστούν στην πλωτή πόλη.

Υπό αυτή την έννοια, η περιφερειακή κυβέρνηση παρέχει εξαιρετικά ανταγωνιστικά κίνητρα.

Κατά τα επόμενα έτη; σχεδόν όλοι οι οικογενειακοί γιατροί στη Βενετία και στα γειτονικά νησιά θα συμπληρώσουν το 70ό έτος της ηλικίας τους , δηλαδή την ηλικία συνταξιοδότησης.

Γιατροί από την Ιταλία και ακόμη και από τη Βραζιλία έχουν ήδη ανταποκριθεί στην προσφορά: τα επόμενα χρόνια, η Βενετία και τα νησιά της θα πρέπει να καλύψουν 44 θέσεις γενικών ιατρών.

Ο μέσος μηνιαίος μισθός κυμαίνεται μεταξύ 2.500 και 5.000 ευρώ καθαρά.

Σχετικά Άρθρα