Επίσκεψη του Τούρκου πρέσβη στο υπ. Εξωτερικών και συνάντηση με Γεραπετρίτη

 Επίσκεψη του Τούρκου πρέσβη στο υπ. Εξωτερικών και συνάντηση με Γεραπετρίτη

Με τον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ελλάδα Τσαγατάι Ερτσιγιές συναντήθηκε την Παρασκευή (14/7) ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης του Τούρκου πρέσβη στο υπουργείο Εξωτερικών.

Αποκτά, ωστόσο, ιδιαίτερη αξία στον απόηχο της επανεκκίνησης των ελληνοτουρκικών σχέσεων που δρομολογήθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν στο Βίλνιους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε αυτή οι δύο πλευρές εμφανίστηκαν πρόθυμες να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου προαναγγέλλοντας μάλιστα και κοινό υπουργικό συμβούλιο κάτι που έχει να συμβεί πολλά χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος μετά την προσευχή της Παρασκευής είχε δηλώσει:

«Θέλουμε να ξεπεράσουμε τα ζητήματα που σχετίζονται με τη Δυτική Θράκη. Θέλουμε να μην υπάρχουν προβλήματα με τους μουφτήδες» είπε.

Για να συνεχίσει: «Ειδικά οι πρεσβευτές μας θα κάνουν προκαταρκτικές προετοιμασίες για αυτό το θέμα, οι υπουργοί Εξωτερικών θα εμπλακούν στη συνέχεια και μετά εμείς ως αρχηγοί θα συναντηθούμε και θα αναλάβουμε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες».

Σχετικά Άρθρα